
Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Obama, Merkel'i Beyaz Saray'da ağırlayacak
- Beyaz Saray, 9 Şubat tarihinde yapılacak ziyarette, Obama ve Merkel'in Oval Ofis'te görüşeceğini, ardından da çalışma yemeğinde bir araya geleceğini duyurdu
WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i ağırlayacak.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Merkel'in, 9 Şubat'ta ABD'yi ziyaret edeceği bildirildi. Merkel'in ziyaretinin küresel meselelerde ABD ile Almanya arasındaki işbirliğinin önemini ve iki ülkenin güçlü ve ebedi dostluğunu vurguladığı belirtilen açıklamada, iki liderin önce Oval Ofis'te görüşeceği, sonrasında da çalışma yemeğinde bir araya geleceği ifade edildi.
Açıklamada, Ukrayna, Rusya, terörle mücadele, IŞİD, Afganistan ve İran konularının da aralarında bulunduğu birçok konuyu ele alacak liderlerin ayrıca ekonomi, uluslararası ticaret, iklim değişikli ve Almanya'nın hazirandaki G7 Zirvesi'ne evsahipliği yapma planlarını konuşacakları kaydedildi.
Açıklamada, "Almanya, ABD'nin yakın ve değerli bir müttefiki, ortağı ve dostudur. Başkan, Başbakan Merkel'i Beyaz Saray'da tekrar ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyor" ifadesine yer verildi.
Obama, Beyaz Saray'da Merkel ile daha önce Haziran 2011'de görüşmüştü.
Muhabir: Erkan Avci
Yayınlayan: Şermin Coşkun
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.