İkinci El Araçlara 1 Yıl Sigortalı Garanti Geliyor

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ''Galerilerden satılan ikinci el araçlar 1 yıl süreyle sigortalanacak'' dedi.

03 Şubat 2015 Salı, 23:00
İkinci El Araçlara 1 Yıl Sigortalı Garanti Geliyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Galerilerden satılan ikinci el araçlar 1 yıl süreyle sigortalanacak" dedi.
Türkiye genelinde 65 bin oto galericiyi temsil eden MASFED’in Genel Başkanı Aydın Erkoç, Oto Galericiler Sitesi’’nde düzenlenen Isparta Oto Galericileri ve Otomotivcileri Derneği’nin olağan genel kuruluna katıldı. Türkiye’de her yıl satılan 5 milyon ikinci el aracın 4 milyonunun meslekle ilgisi olmayan kişiler tarafından alınıp satıldığını söyleyen Erkoç, "Sigorta şirketleriyle görüşme yapıyoruz. Sattığımız her aracı çok cüzi rakamlara sigorta yaptıracağız. Hiç tereddüt etmeden araçlarını bir sene garantili satacaklar. Her önüne gelen de araç alıp satamayacağı için mesleğimiz sınıf atlayacak, daha çok kurumsallaşacak, kimlik sahibi olacak, devletimiz vergisini alacak. Tüketici de korunacak. Tüccarımız daha saygın hale geldiği için daha çok para kazanacak” diye konuştu.
14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Perakande Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu hatırlatan Erkoç, bu kanunla taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı gibi ticari faaliyetleri yürütenlere yönelik mesleki davranış kurallarını belirlemeye ve bu faaliyetlerin yürütülmesine ilişkin düzenlemeler yapma yetkisinin Bakanlığa verildiğini söyledi. Ayrıca İkinci El Taşıt Ticareti Kanun Taslağı’nın da görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.
5 MİLYON ARAÇTAN 1 MİLYONUNU GALERİCİLER SATIYOR
Otomotiv ticaretinin tanımlanmasıyla ilgili yıllardan beri düzenleme yapılması için uğraş verdiklerini belirten Erkoç, “Kanun teklifimiz Meclis’ten geçti. İnşallah bununu içini dolduracağız. Perakende Yasası kapsamında düzenleme yapıldı. Yıllardan beri oto galericiler farklı isimlerde anılıyordu. Artık her önüne gelen otomobil ticareti yapamayacak. Bunlara bir kriter geliyor. Bir bakıyorsunuz rent a carcılık yapan araba alıp satıyordu. Emlak işi yapanlar araba alıp satıyordu. Memuru, polisi öğretmeni araba alıp satıyordu. Yılda 5 milyon ikinci el araç satışı yapılıyor. Bunun sadece 1 milyonunu meslektaşlarımız ve sıfır oto satışı yapan bayilerdeki ikinci el ticaretiyle oluyordu. Geri kalan dışarıda bu meslekle ilgisi olmayan kimseler tarafından alınıp satılıyordu. Artık bunun önüne geçilecek” dedi.
HER SATILAN ARAÇ BİR YIL SİGORTALANACAK
Bir takım yaptırımlarla bu mesleğin daha kaliteli hale geleceğini belirten Erkoç, “Bir ara özellikle büyükşehirlerde korsan taksiler vardı bunun önüne geçildi. İnşallah biz de korsan galericilerin önüne geçeceğiz. Bu yasada tüketicinin korunmasına ilişkin düzenlemeler de var. Satılan araçlara bir sene garanti verilecek. Bunun kaygısını yaşayan arkadaşlarımız var ama bundan da korkmasınlar. Sigorta şirketleriyle görüşme yapıyoruz. Sattığımız her aracı çok cüzi rakamlara sigorta yaptıracağız. Hiç tereddüt etmeden araçlarını bir sene garantili satacaklar. Her önüne gelen de araç alıp satamayacağı için mesleğimiz sınıf atlayacak, daha çok kurumsallaşacak, kimlik sahibi olacak, devletimiz vergisini alacak. Tüketici de korunacak. Tüccarımız daha saygın hale geldiği için daha çok para kazanacak” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GECE ASFALT SERİLDİ, GÜNDÜZ PALETLİ GEÇTİ
Tarsus TAG Otoyolunda Feci Kaza: Uzman Çavuş Hayatını Kaybetti
Çöp Kamyonuna Çarpan Otomobil Can Aldı
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI ARASI 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti

Mersin Haber ,Mersin