
Hapisten kurtulmak için vatandaşlıktan vazgeçti
- Al-Jazeera Kahire büro şefiyken 2013'de tutuklanan Mısır asıllı Kanada vatandaşı gazeteci Muhammed Fahmy'nin, özgürlüğüne kavuşmak için Mısır vatandaşlığından çıktığı öğrenildi
TORONTO - Mısır'daki gelişmeleri izlerken, Mursi yanlısı haberler yaptığı gerekçesiyle 2013 yılı aralık ayında tutuklanan Mısır asıllı Kanada vatandaşı gazeteci Muhammed Fahmy'nin özgürlüğüne kavuşmak için Mısır vatandaşlığından çıktığı öğrenildi.
Al-Jazeera Kahire büro şefiyken 2013'de tutuklanan ve halen Kahire'de hapiste bulunan Fahmy'nin nişanlısı Merve Omara, Kanada basınına yaptığı açıklamada, Fahmy'nin zor bir karar verdiğini ve özgürlüğüne kavuşmak için Mısır vatandaşlığından çıktığı belirtti.
Fahmy ile görüşen yetkililerin, kendisini bu karara için iknada zorlandıklarını ifade eden Omara, "O artık Mısır'a bir turist olarak gidebilir" dedi.
Öte yandan Muhammed Fahmy'nin bu hafta sonuna kadar serbest bırakılacağını öne süren Kanada basını, bu konuda Dışişleri Bakanı John Baird'in "serbest bırakılması yakın" değerlendirmesini kaynak gösteriyor.
Muhammed Fahmy ile 29 Aralık 2013'te tutuklanan El Cezire muhabirlerinden Avustralyalı Greste, Cumhurbaşkanı Sisi'nin onayıyla önceki gün serbest bırakılmış ve sınır dışı edilmişti.
Muhabir: Seyit Aydoğan
Yayınlayan: Murat Kaban
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.