Eş Başkan Güneş'in Darp Edilmesi

Van’ın Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş’in dün çıkan olaylarda polis tarafından darp edilmesi protesto edildi.

03 Şubat 2015 Salı, 15:21
Eş Başkan Güneş'in Darp Edilmesi
-

Van’ın Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş’in dün çıkan olaylarda polis tarafından darp edilmesi protesto edildi.
DBP ve HDP öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen protestoya, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van İl eş başkanları Hamiyet Şahin ve Miraz Çallı, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, ilçe belediye eş başkanları da katıldı. Burada konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Safure Güneş’e yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Siz bu halkın iradesine saygı duymazsanız, bu halk da size saygı duymaz. Bu tutumunuzdan derhal vazgeçin. Dün yaşanan saldırının sorumluları hakkında derhal gereken soruşturma başlatılmalı ve bunlar yargı önüne çıkarılmalı" dedi.
HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise bu zulmü yapan kim olursa olsun halka hesap vereceğini belirterek, “Başkanımızı darp eden tüm sorumlular derhal görevden alınmalı. Halkı esas alan kamu görevlileri atansın. Halkımızı, bu tür provokasyonlara karşı her türlü önlemini almaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ellerindeki Abdullah Öcalan fotoğrafları ile yürüyüşe geçen kalabalığa polis izin vermedi. Yapılan görüşmelerin ardından Muradiye Belediye binası önünü kadar yürüyen kalabalık, daha sonra dağıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
SES SANATÇISI SAİT YILDIZ ATAMAN, 16 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE İLE 20 ADET BEYAZ BASTON HİBE ETTİ
TARSUS'TA "İŞ ORTAMINDA ETKİLİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ” SÖYLEŞİSİ
TARSUS'TA ÇAVUŞLU VE PİRÖMERLİ GÖLETLERİNE 26 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TARSUS CETVEL KAVŞAĞINDA YENİ DÜZENLEME
MERSİN'DE ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİLERE ERİK BOYLAMA MAKİNE DESTEĞİ
VALİ TOROS, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YÜZME KURSLARI BAŞLADI
MESKİ, YAPRAKLIKOY MEVKİİNİN İÇME SUYU HATTINI YENİLEDİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN " HER ZAMAN YANINIZDA" PROJESİ DEVAM EDİYOR

Mersin Haber ,Mersin