Almanya'daki terör örgütü NSU davası

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

03 Şubat 2015 Salı, 19:50
Almanya'daki terör örgütü NSU davası
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

- Davanın 181. duruşmasında tanıklar dinlenildi

BERLİN - Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının görülmesine devam edildi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesindeki 181. duruşmada, Enrico R. adlı tanığın ifadesi alındı. Enrico R, terör örgütü üyeleri Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe ile 1998 yılında arkadaşının evinde bir araya geldiğini, Zschape ve Mundlos ile dostça ilişkisi olduğunu belirtti.

Zschaepe'yi sakin ve çekingen biri olarak tanımlayan Enrico R, Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos'un da fazla ön planda olmayan kişiler olduğunu söyledi. Enrico R, Chemnitz'deki evinde NSU terör örgütü üyeleri ve aşırı sağcı çevrelerden kişilerle buluştuğunu anlattı.

Davada dinlenilen ikinci tanık Robby H. ise 90'lı yıllarda kendisini yabancılardan korumak için Kalaşnikof silah ve el bombası satın almak için bir arkadaşıyla Danimarka'ya gittiğini söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl'in, "Hangi yabancılara karşı" sorusu üzerine Robby H, "Bütün yabancılara. O zaman hepimiz yabancı düşmanıydık" yanıtını verdi. Ancak yabancılarla temasta olmadığını anlatan Robby H, o dönemde yaptıklarını "delilik" olarak nitelendirdi.

Zschaepe ve arkadaşları ile temasta bulunmadığını ileri süren Robby H, 90'lı yıllarda aşırı sağcı gruplarda faaliyette bulunduğunu, Chemnitz yakınlarında mülteciler yurduna düzenlenen bir saldırıya katıldığını bildirdi.

-NSU örgütü-

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinde ve çok sayıda soygunda NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

NSU davası ise 6 Mayıs 2013'te Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde başlamış, örgütün hayattaki tek üyesi olan Zschaepe, tutuklu yargılandığı davada susma hakkını kullanmıştı. Davada Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor.

Muhabir: Neslihan Dogan
Yayınlayan: H. İbrahim Uyar

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI
MERSİN'DE PARA ETMEYEN, TARLADA KALAN KARPUZ BEDAVA DAĞITILDI
Tece’de Aynı Gün İki Kavga: Cenazede Başladı, Taziyede Devam Etti
Fındıkpınarı’nda kamyon eve çarptı: Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti
Anamur’da Otomobil Çöp Kamyonuna Çarptı: 3 Yaralı
Mersin’de Tehlikeli Gösteri: Trafikte Motosikletle Akrobasi Kamerada
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, KENDİ YOLUNU KENDİ YAPIYOR
AKDENİZ BELEDİYESİ HALKININ HUZURU İÇİN ÇALIŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin