Malatya'da 2014 Yılında Toplam Bin 474 Yangın Ve Olaya Müdahale Edildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2014 yılı içerisinde bin 205 yangın, 160 trafik kazası, 30 teknik kurtarma ile 26 Ormanlık, maki ve fidanlık yangını ile 47 su baskını ve 6 boğulma vakasına müdahale etti.

01 Şubat 2015 Pazar, 00:18
Malatya'da 2014 Yılında Toplam Bin 474 Yangın Ve Olaya Müdahale Edildi
-

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2014 yılı içerisinde bin 205 yangın, 160 trafik kazası, 30 teknik kurtarma ile 26 Ormanlık, maki ve fidanlık yangını ile 47 su baskını ve 6 boğulma vakasına müdahale etti.
Yangınların meydana geldiği alanlara kısa bir süre içerisinde ulaşarak müdahale eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2014 yılı içerisinde 1205 yangına müdahale etti. Şehir merkezinde ve ilçelerde meydana gelen yangınlara kısa sürede müdahale eden İtfaiye Daire Başkanlığının etkin ve hızlı müdahalesi sonucunda yangınlarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. İtfaiye ekipleri ayrıca yıl içerisinde orman, maki ve fidanlık gibi alanlarda çıkan 26 yangına da müdahale etti.
TRAFİK KAZALARINA ANINDA MÜDAHALE
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangın dışında trafik kazalarında da vatandaşın yardımına koştu. 2014 yılı içerisinde 25 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 160 trafik kazası ile 30 kurtarma olayına müdahale edilerek, yaralılar ve hayatını kaybedenler araçlardan çıkarıldı.
İtfaiye ekipleri ayrıca 6 boğulma vakasına müdahale ederken, hayatını kaybeden 9 vatandaşın cenazeleri sudan çıkarıldı.
VATANDAŞLARIN İHBARLARI DİKKATE ALINIYOR
110 ihbar hattına gelen talepleri en ince ayrıntısına kadar değerlendiren İtfaiye ekipleri, gelen ihbarlara anında müdahale ediyor. Yangın, Kaza ve su baskınlarının yanında anahtarlarını unutup dışarıda kalan 570 kişi itfaiye’yi arayarak kapılarını açtırdı.
Ayrıca İtfaiye ekipleri yıl içerisinde yapılan müracaatlar neticesinde Kamu Kurum ve Kuruluşları ile vatandaşlara ait işyeri ve meskenler olmak üzere toplam 84 baca temizliği gerçekleştirdi.
HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından; kendi canlarını hiçe sayarak, yangın, kaza, boğulma gibi olaylara anında müdahale eden itfaiye personeline yönelik hizmetiçi eğitim çalışmalarına büyük önem veriliyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yönetmeliği kapsamda, çeşitli alanlarda eğitim programları düzenlenerek personellere günün şartlarına göre eğitim verilmekte.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de “Bir Yetime Aile Olmak” Paneli
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
TARSUS'TA 17 İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, ÖĞRETMENLERİN SEMİNER DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARINA EŞLİK ETTİ
Müdür Ataş’tan Yangın İlk Müdahale Ekiplerine Ziyareti
VALİ TOROS, ‘ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI’ KAPSAMINDA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KAMİL KARABÖRK İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN KOÇAK, 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN HAYVAN DOSTU VETERİNER HEKİM ÇEVİRGENOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin