Araba Lastiğinden Saksı

Mersin’in Silifke ilçesinde belediye, yeşil alanları, parkları, kavşakları ve refüjleri mevsime dayanıklı çiçeklerle güzelleştirmeye devam ederken, kendi saksı ile çiçeğini kendi atölye ve serasında üretiyor.

01 Şubat 2015 Pazar, 00:16
Araba Lastiğinden Saksı
-

Mersin’in Silifke ilçesinde belediye, yeşil alanları, parkları, kavşakları ve refüjleri mevsime dayanıklı çiçeklerle güzelleştirmeye devam ederken, kendi saksı ile çiçeğini kendi atölye ve serasında üretiyor.
Dolmuş, kamyon ve araba lastiklerini değerlendirerek bu malzemeleri çiçekliğe dönüştüren Silifke Belediyesi ekipleri, yeşil alanları çiçek desenleriyle süsleyip, ilçenin doğal yapısına ayrı bir görüntü kazandırıyor. Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Artık har vurup harman savurmanın zamanı geçti. Belediyeler yan gelip yatmak için değil, bulunduğu ilçenin gelişmesine, kalkınmasına ve insanlığa hizmet etmek için vardır. Bugüne kadar olduğumuz yerde sayma anlayışını bir kenara bırakıp, gelecek nesillerimize hangi hizmeti en iyi şekilde aktarabiliriz, onların rahatlığını daha iyi nasıl sağlarız bunu düşünmeliyiz. Biz geleceğimize nasıl ışık tutarsak, evlatlarımız, yeni yetişen neslimiz de ona göre hedef belirlerler. Ama öncelikli olarak bizim pozitif çalışmalarımızı, materyallerimizi ve enerjimizi doğru yönde harcamamız gerekiyor. Bunun için öncelikle ilçemizin, mahallelerimizin ve şehrimizin dört bir yanının çevre kirliliğinden, kötü görüntülerden, gürültü kirliliğinden ve atık maddelerden kurtulması gerekiyor" dedi.
Silifke Belediyesi olarak araba lastiklerini atölyelerinde geri dönüşüme kazandırarak çiçek saksısı haline getirdiklerini belirten Turgut, "Birbirinden değişik çiçekleri de kendi seramızda üretmeye devam ediyoruz. Bunlar da güzel görüntüler oluşturuyor ve halkımız bu hizmetleri yakından takip ediyor. Şehir merkezimiz başta olmak üzere birçok mahallemizde park ve yeşil alanlarımızı tamamen kendi çalışmalarımız ve değişik projelerimizle güzelleştiriyoruz. Ekiplerimiz mevsime dayanıklı çiçekleri ve bu çiçeklerin etrafına boyalı taşları döşeyerek otantik bir görüntü oluşturuyorlar. Aynı zamanda bu çiçekliklerin etrafını kendi üretmekte olduğumuz ağaç çitlerle koruma altına alıyor, çeşitli araçların lastik ve cantlarını boyama yaparak çiçeklik olarak kullanıyoruz. Burada hem tasarruf hem de elimizdeki atık malzemeleri kullanmış oluyoruz. Ayrıca parklarımızda yer alan çiçekliklerin, fidanların ve yeşil alanlarımızın temizlik, bakım, sulama ve gübreleme faaliyetlerini de düzenli bir şekilde yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle refüj ve parklardaki dikim yapılan yeşil alanları ve çiçeklikleri korumaya özen göstermelerini istiyoruz" diye konuştu,.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de “Bir Yetime Aile Olmak” Paneli
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
TARSUS'TA 17 İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, ÖĞRETMENLERİN SEMİNER DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARINA EŞLİK ETTİ
Müdür Ataş’tan Yangın İlk Müdahale Ekiplerine Ziyareti
VALİ TOROS, ‘ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI’ KAPSAMINDA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KAMİL KARABÖRK İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN KOÇAK, 6. MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN HAYVAN DOSTU VETERİNER HEKİM ÇEVİRGENOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
AKDENİZ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Mersin Haber ,Mersin