Telefon Dolandırıcılı Yöntem Değiştirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini açıklayarak, “İnsanları kandırarak para kazanmayı kendilerine meslek edinmiş olan dolandırıcıların yeni bir arayış içerisine girdikleri tespit edilmiştir” diye belirtildi.

31 Ocak 2015 Cumartesi, 20:57
Telefon Dolandırıcılı Yöntem Değiştirdi
-

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini açıklayarak, “İnsanları kandırarak para kazanmayı kendilerine meslek edinmiş olan dolandırıcıların yeni bir arayış içerisine girdikleri tespit edilmiştir” diye belirtildi.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların dikkatli olmaları istenerek telefon dolandırıcılarının yöntem değiştirdikleri kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İnsanları kandırarak para kazanmayı kendilerine meslek edinmiş olan dolandırıcıların yeni bir arayış içerisine girdikleri, kendilerini bürokrat ve saygın kişi olarak tanıtmaya başladıkları çeşitli kuruluşların isimlerini vererek bu kuruluşlar adına vatandaşlarımızdan yardım adı altında para talep ederek dolandırıcılığa yöneldikleri ve son zamanlarda sıklaştığı tespit edilmiştir. Kamu düzeninin devamı ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi çerçevesinde belirtilen olaylar ile daha etkili ve verimli mücadele ederek suçu önlemek, halkımızın duyarlılığını artırarak bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla, vatandaşlarımızın kendilerini bürokrat ve saygın kişi olarak tanıtan kişilerden gelen telefonlara veya yüz yüze taleplere itibar etmemeleri, borç para vermemeleri böyle bir olayla karşılaştıklarında konuyu derhal en yakın kolluk kuvvetlerine müracaat ederek bildirmeleri gerekmektedir. Bu itibarla hiçbir kamu kuruluşunun yöneticilerinin yukarıda belirtilen yöntem ve usullerle vatandaşlarımızdan herhangi bir talepte bulunması söz konusu değildir.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, BAŞSAVCI AKYILDIZ VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AKKAYA İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN’DE GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ ULAŞIMIN ADRESİ; BÜYÜKŞEHİR…
TOROSLAR'DA ASFALT BAKIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR, KENTİN ÇÖPÜNÜ EKONOMİK VE ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA TAŞIYOR
TARSUS TSO, MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
KAZANLI'DA MOTORSİKLET KAZASI : 2 AĞIR YARALI
VALİ TOROS, SİLİFKE GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ
TARSUS'TA PARK HALİNDEKİ ARAÇ KURŞUNLANDI
TARSUS LİFE PARK'TA "HAYDİ ÇOCUKLAR HAVUZA" PROJESİ BAŞLADI
Kızkalesi Polis Merkezi Yaz Sezonunda 7/24 Görev Başında

Mersin Haber ,Mersin