İş Bankası, 2014'te 3,4 milyar lira kar elde etti

İş Bankası, 2014'te 3,4 milyar lira kar elde etti

31 Ocak 2015 Cumartesi, 17:48
İş Bankası, 2014'te 3,4 milyar lira kar elde etti
-

İş Bankası, 2014'te 3,4 milyar lira kar elde etti

- İş Bankası Genel Müdürü Bali:

"Takipteki krediler oranının yüzde 1,5 gibi düşük bir seviyede ve sektör ortalamasının oldukça altında

oluşması, İş Bankası'nın sorunsuz büyüme politikasını başarıyla sürdürebildiğine işaret etmiştir"

İSTANBUL - İş Bankası'nın, 2014 yılı net karı 3,4 milyar Türk Lirası (TL) oldu.

İş Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Banka'nın 2014 yılında, aktif büyüklüğü yüzde 13 artışla 237,8 milyar TL'ye yükselirken, özkaynak büyüklüğü 29,3 milyar TL oldu. Banka, 2014 yıl sonu itibarıyla 3,4 milyar TL net kar elde etti.

Banka'nın aktif büyümesine en büyük katkıyı, 2014 yılında yüzde 15,2 artışla 156 milyar TL seviyesine ulaşan krediler sağladı. Yıl sonu itibarıyla aktif toplamının yüzde 65,6'sı kredilerden oluşan Banka'nın nakdi ve gayrinakdi kredileri aracılığıyla Türkiye ekonomisine yaptığı katkı 199 milyar TL'ye ulaştı.

Banka'nın mevduat hacmi, önceki yıla göre yüzde 10,4 artarak 133,6 milyar TL seviyesine yükseldi. Aynı zamanda fon kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve vade yapısının uzatılmasına yönelik politikaları çerçevesinde yıl içerisinde, mevduat dışı kaynaklardan faydalanmaya devam eden İş Bankası, 2014 yılı Mayıs ve Eylül aylarında imzaladığı anlaşmalarla, yüzde 100'ün üzerinde bir yenilenme oranı ile toplam tutarı 2,5 milyar doları aşan sendikasyon kredisi temin etti.

Sağladığı bu kaynaklarla reel sektör şirketlerinin dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek vermeyi ve ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmayı kararlılıkla sürdüren Banka, 2014 yılında, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen ihraçlar yoluyla da toplam 17 milyar TL tutarında kaynak sağladı.

Banka, 2014 yılında 49 yeni şube açarak, yurt içi ve yurt dışındaki şubelerinin sayısını 1.358'e yükseltti. Banka'nın aynı dönemde bankamatik sayısı ise 6 bin 290'a ulaştı. Yıl sonu itibarıyla ATM, internet şubesi, çağrı merkezi ve mobil bankacılık gibi alternatif dağıtım kanallarından gerçekleştirilen işlemlerin bankanın toplam işlem sayısına oranı ise yüzde 81 oldu.

Banka'nın yıl boyunca ulaşılan karlılık performansı ile desteklenen sermaye yeterlik oranı ise yüzde 16 düzeyinde gerçekleşti.

- "Takipteki krediler oranı yüzde 1,5 gibi düşük bir seviyede"

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konuya ilişkin açıklamasında, İş Bankası'nın 90. yılında da, sahip olduğu yaygın hizmet ağıyla Türkiye'nin her noktasına eriştiğini ifade ederek, her ölçekteki müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda sağladığı finansman imkanları ile ekonomik büyümeye ve istihdama katkısını güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti.

Ekonomide kaynak tahsisinin etkinliğinden kendilerini sorumlu hissetmelerinin bir gereği olarak, 2014 yılında da risklerini etkin bir şekilde yönetmeye devam ettiklerini belirten Bali, takipteki krediler oranının yüzde 1,5 gibi düşük bir seviyede ve sektör ortalamasının oldukça altında oluşmasının, Banka'nın sorunsuz büyüme politikasını başarıyla sürdürebildiğine işaret ettiğini aktardı.

Muhabir: Ümit Çevik
Yayınlayan: M.Tevfik Erçetin

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni
Tarsus’ta Şafak Operasyonu: Gözaltılar Adliyeye Sevk Edildi, Cihazlara El Konuldu
MERHUM KÜNDEKAR NEZİHİ USTA'NIN ROL ALDIĞI KISA METRAJLI 'AYNA' FİLMİ GÖSTERİME GİRDİ
ÇALINTI MOTOSİKLETLE KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
SİLALI SALDIRI OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI
TARSUS DOĞA PARKI YENİ ÜYELERİNE ‘MERHABA’ DİYOR
BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI, AİLELERİ AÇIK HAVA SİNEMASINDA BULUŞTURUYOR
Mezitli’de Motosiklet Hırsızlığı Girişimi
Tarsus’ta Kaçak Maymun
BAŞKAN YILDIRIM, GENEL BAŞKAN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ

Mersin Haber ,Mersin