Demirci Ustası Ressam Oldu

Adıyaman’da inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan Sefer İpek, hobi olarak başladığı resim yapma işini meslek edindi. Rahatsızlığı nedeniyle artık inşaatta çalışamayan İpek, 4 çocuğuna resim yaparak bakmak istiyor.

31 Ocak 2015 Cumartesi, 16:09
Demirci Ustası Ressam Oldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Adıyaman’da inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan Sefer İpek, hobi olarak başladığı resim yapma işini meslek edindi. Rahatsızlığı nedeniyle artık inşaatta çalışamayan İpek, 4 çocuğuna resim yaparak bakmak istiyor.
İnşaatlarda demirci ustalığı ve birçok büyük firmada demirci formenliği yapan Sefer İpek, 3 yıl önce sağ bileğindeki sinir sıkışması nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonrasında inşaatta çalışmakta zorlanan Sefer İpek, zaman geçirmek için resim yapmaya karar verdi. Nalburcudan bez parçası ve inşaat boyası alan Sefer İpek, ilk resimlerini inşaatlarda kullanılan yağlı boyalarla yaptı. İpek, zaman geçirmek için başladığı resim çizme hevesini ressamlığa kadar ilerletti. Evinin bodrum katını resim atölyesine çeviren Sefer İpek, şimdilerde birbirinden güzel onlarca eser ortaya çıkarıyor. Okul yıllarında resim çizmeyi bilmediğini söyleyen Sefer İpek, üniversitede okuyan 4 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için yaptığı resimleri satıyor.
Bundan sonra geçimini resim yaparak sağlamak istediğini belirten Sefer İpek, “Üç yıl önce sağ bileğimdeki sinir sıkışması sonrası geçirdiği ameliyat sonrası bir süre evde bocaladım. Ne yapabileceğimi düşündüm. Asgari ücrete iş bulamadım. Nasıl resim yapılacağını bilmezken, resim yapmaya karar verdim. Gittim nalburdan ana renklerde boya, bez ve çıta aldım. Ara renklerin nasıl yapılacağını dahi bilmiyordum. Bu şekilde resim yapmaya başladım. Ara renkleri bulmak için hangi renkleri karıştıracağımı çocuklarıma soruyordum. Ben ressamların yağlı boya resimleri inşaatlarda kullanılan yağlı boyalardan yaptığını sanıyordum. İlk üç resmimi inşaatta kullanılan yağlı boyalarla yaptım. Daha sonra diğer boyalardan kullanmaya başladım. Şimdi evimin altında atölyemde resim yapıyorum. 30’un üzerinde resim çizdim. Çocukların eğitimi için bu resimleri satmaya başlıyorum. İnşaatlarda ağır işlerde çalışamayacağım için artık resimlerimden para kazanmak istiyorum. Okulda iken diğer derslerim iyiydi ancak resimden pek anlamazdım” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MÜDÜR BAHADIR'DAN JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ZİYARETİ
MERSİN TSO'DAN SEKTÖR TOPLANTISI
BEŞ KAMYON DOLUSU SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ELE GEÇİRİLDİ
MERSİN'DE DEZAVANTAJLI BÖLGELERDEKİ LİSANSI OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN SPOR ŞÖLENİ
Yangın İşçilerinin Eğitimleri Devam Ediyor
VALİ TOROS, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarsus’ta KOM’dan Tefecilere Şafak Operasyonu: 20 Gözaltı
TARSUS KADINCIK BARAJI MESİRE ALANINDA ÇİRKİN GÖRÜNTÜ
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ ÜRETİME BEREKET, YETİŞTİRİCİLERE CAN SUYU OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GIDA GÜVENLİĞİNE SIKI TAKİP

Mersin Haber ,Mersin