Biga Belediyesi'nden Asılsız Hayvan Barınağı Haberlerine Tepki

Çanakkale’nin Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, sosyal medyada hayvan barınağı ile çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

31 Ocak 2015 Cumartesi, 20:23
Biga Belediyesi'nden Asılsız Hayvan Barınağı Haberlerine Tepki
-

Çanakkale’nin Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, sosyal medyada hayvan barınağı ile çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.
Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların başka bir belediyeye ait farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraflar olduğunu söyleyen Başkan Işık, bu haberleri yayanlara tepki gösterdi. Işık, “6 Ocak tarihinde bir internet sitesinde, başka bir belediyeye ve başka bir zamana ait olan görüntüler, sanki Biga Belediyesi’nin barınağına aitmiş gibi yayımlandı. Barınağımız standartların üzerindedir. Ertesi gün Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Şube Müdürlüğünden yetkililer gelerek barınağımızı inceledi ve standartların üzerinde olduğunu ifade ettiler. Yine bizim barınağımızda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa ve 5996 sayılı Gıda Yem ve Veteriner Kanununa göre hizmet verildiğini söylediler. Daha sonra barınağımızla ilgili her hangi bir olumsuzluk olmadığı resmi raporlarla da belirlendi. 6-7 Ocaktan sonra gerek Dohayko, Kihayko gibi gönüllü kuruluşlar, Greenpeace’in aktivistleri gelip barınağımızı gezdi ve teşekkür ederek ayrıldılar” dedi.
Hayvan barınağının 50 canlı hayvan kapasitesi olduğunu söyleyen Başkan Işık, “Biga’da yollarda gezen köpekleri alıp buraya koymak söz konusu değil. Böyle bir yükümlülüğümüz yok. Böyle yapmamız da gerekmiyor. Zaten hayvan severler de bunu istiyor. Hayvanların doğal ortamlarda yaşamasını istiyorlar. Bizler de buna uygun davranmaya çalışıyoruz. Rahatsız hasta havyanlar, düşkün hayvanlar burada kontrol altına alınıp veteriner arkadaşlarımız tarafından tedavi ediliyor ve kısırlaştırma ameliyatı yapılıyor. 113 köyümüz var. Buralardan sürekli insanlar yavru köpekleri getirip bırakıyor. Biz onlara da bir şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şehir içerisindeki hayvanlardan rahatsız olan vatandaşlarımız var. Bu rahatsızlıkları gidermek ve hayvanları bu doğal ortamlarında bakım sağlamak için Nisan ayından itibaren yaklaşık 5 bin metrekare alanı doldurmaya çalışıyoruz. Bu alan aşağıdaki dere kotundandı ve şu anda burası yaklaşık 5 bin metrekare dolgusunu ancak aralık sonunda tamamladık. Daha sonra burada bin metrekare kapalı alan oluşturduk. Alanının etrafını tel örgüyle çevirerek bin metrekare kapalı alan oluştu” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, SİLİFKE GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ
TARSUS'TA PARK HALİNDEKİ ARAÇ KURŞUNLANDI
TARSUS LİFE PARK'TA "HAYDİ ÇOCUKLAR HAVUZA" PROJESİ BAŞLADI
Kızkalesi Polis Merkezi Yaz Sezonunda 7/24 Görev Başında
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS AKGEDİK VE DADALI MAHALLELERİ ARASINDA SATHİ ASFALT ÇALIŞMASI
Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni
Tarsus’ta Şafak Operasyonu: Gözaltılar Adliyeye Sevk Edildi, Cihazlara El Konuldu
MERHUM KÜNDEKAR NEZİHİ USTA'NIN ROL ALDIĞI KISA METRAJLI 'AYNA' FİLMİ GÖSTERİME GİRDİ
ÇALINTI MOTOSİKLETLE KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
SİLALI SALDIRI OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

Mersin Haber ,Mersin