Başkent'te Perinçek Davası Protesto Edildi

İşçi Partisi (İP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’yi İsviçre Büyükelçiliği önünde protesto etti.

31 Ocak 2015 Cumartesi, 16:00
Başkent'te Perinçek Davası Protesto Edildi
-

İşçi Partisi (İP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’yi İsviçre Büyükelçiliği önünde protesto etti.
İP ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, İsviçre-Perinçek davasını protesto etmek için Kuğulu Park’ta toplandı. Ellerinde bayraklar ve pankartlar taşıyan eylemciler, “Soykırım yapmadık, vatan savunduk”, “Soykırım planı, Ermeni yalanı” şeklinde sloganlar attı. Buradan İsviçre Büyükelçiliği’ne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Kuğulu Park’ta yapılan açıklamanın ardından grup içerisinden seçilen yaklaşık 10 kişi polis eşliğinde İsviçre Büyükelçiliği önüne yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Erdoğan Karakuş, 1915’te savaş koşullarında yaşananların “soykırım” olarak kabul edilemeyeceğini belirterek, “Tarihi gerçekleri, uluslararası yasaları ve Türk milletinin karakterini dikkate alarak soykırım iddialarını reddediyor, İsviçre ve soykırım iddialarını tanıyan diğer ülkeleri, ülkeler ve halklar arasına düşmanlık tohumları ekmemeye, kendi halklarını yalanlarla kandırmamaya ve insan haklarını çiğnememeye davet ediyoruz” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
AİHM Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu bugün Strazburg’da görüşüyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MÜDÜR BAHADIR'DAN JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ZİYARETİ
MERSİN TSO'DAN SEKTÖR TOPLANTISI
BEŞ KAMYON DOLUSU SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ELE GEÇİRİLDİ
MERSİN'DE DEZAVANTAJLI BÖLGELERDEKİ LİSANSI OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN SPOR ŞÖLENİ
Yangın İşçilerinin Eğitimleri Devam Ediyor
VALİ TOROS, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarsus’ta KOM’dan Tefecilere Şafak Operasyonu: 20 Gözaltı
TARSUS KADINCIK BARAJI MESİRE ALANINDA ÇİRKİN GÖRÜNTÜ
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ ÜRETİME BEREKET, YETİŞTİRİCİLERE CAN SUYU OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GIDA GÜVENLİĞİNE SIKI TAKİP

Mersin Haber ,Mersin