Uğur Mumcu Milas'ta Karanfillerle Anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi, uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu adına dikilen anıt çınara karanfil bırakarak andı.

29 Ocak 2015 Perşembe, 17:28
Uğur Mumcu Milas'ta Karanfillerle Anıldı
-

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi, uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu adına dikilen anıt çınara karanfil bırakarak andı.
24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy, Milas’ta düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Etkinlikler Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nin Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Atapark’ta gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla başladı.
Uğur Mumcu, Muammer Aksoy gibi cumhuriyet aydınlarını andıklarını belirten ADD Milas Şube Başkanı Süleyman Koç, bir dönem ardı ardına işlenen suikastlara dikkat çekerek; “1980 yılında Amerikalıların ‘bizim çocuklar’ dedikleri kişiler tarafından yapılan darbe ülkemizin üzerinden bir silindir gibi geçti. Ülke derin bir karanlığa ve sessizliğe bürünmüştü" dedi.
Basın açıklamasına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, CHP Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Suat Özcan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi Başkanı Gülden Sökelioğlu, meclis üyeleri ve vatandaşlar, açıklama sonunda Atapark’taki Uğur Mumcu adına dikilen anıt çınar önüne karanfil bıraktı.
Etkinlikler CKD Milas Şubesi’nin organize ettiği ‘Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek…’ isimli belgesel gösterimiyle sona erdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin