Tüketici Hakları Derneği'nden Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Tüketici Hakları Derneği (THD) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

29 Ocak 2015 Perşembe, 17:22
Tüketici Hakları Derneği'nden Bilgilendirme Toplantısı
-

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Tüketici Hakları Derneği (THD) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Genel Başkanı Turhan Çakar’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, bilinçli tüketicinin izlemesi gereken yollar konusunda bilgi verildi.
Yeni Mahalle Konağında düzenlenen ‘Güç bilgide, örgütlü tüketicide’ konulu toplantıda konuşan Genel Başkan Turhan Çakar, tüketici haklarına uygun bir üretim ve tüketim politikasını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Çakar, Tüketici Hakları Derneği’nin amacının Türkiye’de güçlü, bağımsız ve etkin bir tüketici hareketi oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Bakanlıkların, kamu kurumlarının ve belediyelerin tüm görev ve sorumlulukları tüketiciye yöneliktir. Bu hareketin sonunda da evrensel kabul gören, Türkiye’nin de altına imza attığı ‘Evrensel tüketici haklarına’ uygun üretim ve tüketim politikalarının uygulamaya konmasını istiyoruz. Bu haklara uygun yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Tükettiğimiz malları üreten firmalar, tüketici haklarına, çevreye ve emekçi haklarına uygun üretim yapıp devlete olan sorumluluklarını yerine getiriyorsa buna ‘Etik üretim’ diyoruz. Bunların kaç tanesini sorgulayıp mal alıyoruz? Bunları sorgularsak firma, tüketici haklarına uygun üretim yapar, emekçi haklarını korur, vergisini verir. Ülkede katma değer bırakır ve çevreyi kirletmez. Bundan tüm ülke, emekçisiyle ve tüketicisiyle yarar görür. Bilinçli tüketici, sorgulayan tüketicidir” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu
MİLLETVEKİLİ UYSAL, REKTÖR ÖZEN İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS, MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. EROL YAŞAR İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU, PATİKÖY’Ü ZİYARET ETTİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATI GİRİŞ NOKTALARINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI…

Mersin Haber ,Mersin