Organik Meyve Üretim Desteğinde Son Başvuru Tarihi 27 Mart 2015

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, 12 Ocak’ta başlayan organik meyve üretim desteğinde son müracaatların 27 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi.

29 Ocak 2015 Perşembe, 20:27
Organik Meyve Üretim Desteğinde Son Başvuru Tarihi 27 Mart 2015
-

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, 12 Ocak’ta başlayan organik meyve üretim desteğinde son müracaatların 27 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi.
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda 2015 yılında yapılacak olan ‘Organik Tarım Destekleme Ödemesi’ talimatı hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Yazıhan-Hekimhan-Darende Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Berktaş, Akçadağ-Doğanşehir-Yeşilyurt Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, müdürlük teknik elemanları ile üreticiler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, organik tarımın öneminin gün geçtikçe arttığını ifade ederek artık ürün üretmenin yanı sıra kalıntısız ürün üretmenin de gerekli olduğunu vurguladı. Malatya’da Organik Meyve Üreticileri Birliklerinin kurulduğunu ve bu birliklerin karşılıklı güven duygusu ile ayakta kaldığını belirten Selvi, Bakanlığın da organik meyve üreticilerine verdiği desteğin her geçen yıl arttığını kaydetti.
Bu yıl 12 Ocak’ta başlayan organik ürün desteğinde müracaatların 27 Mart günü mesai bitimine kadar süreceğini dile getiren Selvi, “Üreticilerimiz bu tarihler arasında bağlı bulundukları İlçe Müdürlüğümüze giderek başvuruda bulunabilirler. Bu eğitimlerimizi 13 ilçemizde yıl boyunca devam ettireceğiz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, ilgili teknik personelimiz her zaman yanınızda olacaktır” dedi.
Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan organik meyve üreticilerine "Organik Tarım nedir, nasıl yapılır, Organik Tarım yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekir" konularında eğitim verildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin