İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Tolga Toğan başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 1. olağan toplantısı yapıldı.

28 Ocak 2015 Çarşamba, 14:21
İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı
-

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Tolga Toğan başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 1. olağan toplantısı yapıldı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’ndan bilgi alan Vali Yardımcısı Tolga Toğan, İş gücü piyasası açısından 2014 yılının Kilis için önceki yıllara göre büyümenin ve gelişimin yılı olduğu, iş gücü piyasasını etkileyen temel nedenlerden en önemlisinin Suriye’den gelen göç hareketinin olduğu belirterek, “Kilis’e özellikle konut piyasası ve hizmet sektöründe gelişmeler yaşanıyor. 2014 yılı verilerine göre Kilis’e 3 bin 258 erkek bin 798 kadın olmak üzere 5056 kayıtlı işsiz bulunuyor. Kilis’te, kayıtlı iş gücünün 6 bin 647 erkek, 3 bin 246 kadın olmak üzere 9 bin 893 kişi var. 2014 yılında bin 151 erkek 394 kadın olmak üzere bin 545 kişinin işe yerleştirildi. Bunlardan bin 537 kişinin özel sektörde, 8 kişi ise kamuda işe yerleştirildi. Yine; istihdam garantili 2, istihdam garantisiz 1, girişimcilik 4, iş başı eğitimi 25 özel politika 4 ve UMEM programı kapsamında 7 adet olmak üzere toplam 43 eğitim programının düzenlendi ve bu programlardan 442 erkek, 264 kadın olmak üzere 706 kişinin yararlandı. 2015 yılında Kilis’te, işsizliğin azaltılması ,nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amacıyla tüm paydaşların birlikte çalışmalar yapılacak. İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların arttırılması, işsizliğin sıfırlanmasını sağlamak hedef olarak alınacak. Bu hedefe ulaşmak için iş gücü piyasasını buna göre hazırlamak ve nitelikli mesleklerde istihdam sağlamak için stratejiler geliştirerek, ilgili tüm kurum ve kuruluşların plan ve programlarını hazırlayarak eylem planlarını ortaya koyması ve kolektif çalışma ruhu ile önceki yıllardan daha fazla çalışmanın yararlı olacak” dedi.
Toplantıya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM
MERSİN  İDMANYURDU, OLCAY ŞAHAN 'A EMANET
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin