Birleşik Haziran Hareketi Tekirdağ Temsilcileri Ali İsmail Korkmaz'la İlgili Alınan Kararı Protesto Etti

Birleşik Haziran Hareketi Tekirdağ Temsilcileri, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da Gezi Parkı olaylarında ölen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili alınan mahkeme kararına tepki gösterdi. Grup adına konuşma yapan Nurhak Çelik, ''Verilen karar adalet adına, insanlık adına yüz karasıdır'' dedi.

28 Ocak 2015 Çarşamba, 14:03
Birleşik Haziran Hareketi Tekirdağ Temsilcileri Ali İsmail Korkmaz'la İlgili Alınan Kararı Protesto Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Birleşik Haziran Hareketi Tekirdağ Temsilcileri, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da Gezi Parkı olaylarında ölen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili alınan mahkeme kararına tepki gösterdi. Grup adına konuşma yapan Nurhak Çelik, "Verilen karar adalet adına, insanlık adına yüz karasıdır" dedi.
Tuğlalı Parkta düzenlenen eylemde konuşan Nurhak Çelik, Eşkişehir’de Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın mahkemesinin Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde sonuçlandığını söyleyerek, "Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında 02 Haziran 2013 tarihinde polis ve sivil faşistler tarafından darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın davasında verilen karar, adalet adına, insanlık adına yüz karasıdır. 19 yaşında, yaşamının baharında sokakta eziyet çektirilerek, dövülerek öldürülen bir genç için verilen bu karar toplumsal vicdanda mevcut adalet beklentisini karşılamaktan oldukça uzak olduğu gibi hukuken de kabul edilebilir değildir. Egemenler şunu bilsin ki bunların hiç birisini beynimizden ve aklımızda silemeyecekler" ifadesini kullandı.
"En güzel, en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildikleri halde insanlar için ölümsüzlüğe ulaştılar ve yıldızlarla buluştular" diyen Çelik, "Bugün hepimize düşen en önemli görev faşist sömürü düzenini durduracak, halkın birleşik örgütlü muhalefetini oluşturmak, tüm toplumun desteğiyle adil bir hüküm verilinceye ve asıl failler sanıklar sandalyesine oturuncaya kadar mücadeleyi sürdürmektir. Ali İsmail Korkmaz’lar ölümsüzdür" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 30 kişilik grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI
KADINLAR ÜRETMEYE, MERSİN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR
MİLLETVEKİLİ UYSAL TARSUS'TA...

Mersin Haber ,Mersin