Batı Karadeniz'de Balıkçılar Dip Avcılığına Yöneldi

Batı Karadeniz’de balık avı için denize açılan balıkçılar, dip avcılığına yönelerek, salyangoz ve kum midyesi avlamaya başladı.

28 Ocak 2015 Çarşamba, 14:33
Batı Karadeniz'de Balıkçılar Dip Avcılığına Yöneldi
-

Batı Karadeniz’de balık avı için denize açılan balıkçılar, dip avcılığına yönelerek, salyangoz ve kum midyesi avlamaya başladı.
Akçakoca’da onlarca tekne sabah saatlerinde avlanmaya çıktı. Balık yerine kum midyesi avlayan balıkçılar, Karadeniz’de özellikle son 2 yıldır balık türünde azalmalar olduğunu belirterek, "Bölgemizde küresel ısınma nedeni ile balık çeşitleri azaldı. Ayrıca her yıl bir çeşit balık yok oluyor. Son zamanlarda deniz salyangozu, kum midyesi ve dipte yaşayan diğer deniz canlıları avlanmaya başlandı. Deniz salyangozu kilosu 1 TL’den satışa sunuluyor. Özellikle kum midyesi ve deniz salyangozu doğrudan ihraç ediliyor. Bizim halkımız bu hayvanları yemiyor. İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderilen kum midyesi, Karadeniz’den çıkartılan deniz salyangozları Sinop ve Samsun’da bulunan tesislerde konserve haline geliyor ve ihraç ediliyor” dediler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM
MERSİN  İDMANYURDU, OLCAY ŞAHAN 'A EMANET
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin