Van Gölü Afete Maruz Bölge Kodunun DÜşürülme Girişimleri

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Van Gölü ve çevresinde bulunan ilçeler için Afete Maruz Bölge kodunu düşürüp sahil hattındaki imar sorununu çözerek vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini belirtti.

27 Ocak 2015 Salı, 15:44
Van Gölü Afete Maruz Bölge Kodunun DÜşürülme Girişimleri
-

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Van Gölü ve çevresinde bulunan ilçeler için Afete Maruz Bölge kodunu düşürüp sahil hattındaki imar sorununu çözerek vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini belirtti.
Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, 1988-1994 yılları arasında Van Gölü’ndeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun 08.06.1995 tarih ve 6925 sayılı kararıyla Van Gölü çevresindeki 1655 metre kodu altında kalan sahanın Afete Maruz Bölge ilan edildiğini ve bu bölgede yapılanmaya izin verilmediğini ifade etti. Kiler, “Yapılan binalar da ruhsatlandırılamamış ve vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyetini göz önüne alarak uzun süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su Bakanlığımızla görüşmeler yapmaktaydık. Bakanlıklarımızın yapmış olduğu ortak çalışmalar ve uzun süren ölçümler neticesinde 1655 metre olan afet kodunun 1653 metreye indirilmesine karar verilmiştir. Kararın yürürlüğe girebilmesi için Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç duyulmakta olup en kısa sürede Bakanlar Kurulu kararını çıkararak afet kodunu düşüreceğiz. Bizim için önemli ve en zor olan süreç, ölçümlerin yapılması ve neticesinde kodun düşürülmesine karar verilmesiydi. Hamdolsun ki uzun süren görüşmeler neticesinde istemiş olduğumuz neticeyi almış bulunuyoruz” dedi.
Kiler, yıllardır en büyük sorun olan Afete Maruz Bölge kodunun düşürülmesiyle başta Tatvan ilçesi olmak üzere Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinin de rahat bir nefes alacağını belirterek, “Bitlis’imizin en güzel yerleri olan sahillerimizdeki mevcut yapıların imar sorunu çözülecek, yeni yapılanmaların önü açılacak ve böylece ilçelerimizin en güzel yerlerinde imar sıkıntısı ortadan kalkmış olacaktır. Bu kararla Tatvan’ımızın ve Van Gölü’nün çehresini değişecek olup sahil hattıyla ilgili en büyük sorunu çözmüş olacağız. Kararın başta ilçelerimiz olmak üzere Bitlis’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TÜBİTAK'TAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NE 30 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK
VALİ TOROS, JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN, BAŞKAN SOFU'YA ZİYARET
TÜRKİYE GENELİ "SIFIR ATIK YARIŞMASI 1'İNCİSİ MERSİN'DEN
MÜDÜR ATAŞ’TAN, ATEŞ SAVAŞÇILARINA ZİYARET
BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI’NA KATILDI
JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186 YAŞINDA
MERSİN'DE PAMUK FABRİKASINDA YANGIN
VALİ TOROS, VALİ YARDIMCILARI İLE KAYMAKAMLARIN ONURUNA VERİLEN VEDA YEMEĞİ PROGRAMINA KATILDI
TİCARET BAKANI BOLAT, VALİ TOROS İLE AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİNİ ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin