Sosyoloji Ve Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Ösym'den Beklentisi

Sosyolog Cemil Arslan, psikoloji ve sosyoloji bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin “LYS-1 ve LYS-3” testlerinden, dolayısıyla “TM soruları” bölümünden sorumlu tutulmasının gerektiğini ileri sürdü.

27 Ocak 2015 Salı, 19:01
Sosyoloji Ve Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Ösym'den Beklentisi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Sosyolog Cemil Arslan, psikoloji ve sosyoloji bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin “LYS-1 ve LYS-3” testlerinden, dolayısıyla “TM soruları” bölümünden sorumlu tutulmasının gerektiğini ileri sürdü.
Tokat’ta Sosyolog Cemil Arslan, LYS sınavındaki psikoloji ve sosyoloji bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin mağduriyet yaşadığını ileri sürdü. Arslan, yazılı açıklamasında bu sorunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ederek, "LYS sınavındaki mevcut uygulamanın objektif, mantıklı, izah edilebilir hiçbir tarafı yok. ’Sosyoloji ve psikoloji’ bölümünü tercih etmek isteyen öğrenciler, LYS-1 ve LYS-3’ten sorumlu olacaklardır. Dolayısıyla LYS-3 ve LYS-4’te yer alan psikoloji ve sosyoloji sorularını cevaplamadan bu bölümlere gidebilmeleri söz konusudur. Halbuki sosyoloji ve psikoloji bölümleri TM-3; özetle ’TM puanı’ ile öğrenci alıyor. Bu yöntem, diğer branşların hiçbirinde yoktur. Düşünün ki, matematik bölümünü tercih edecek bir öğrencinin matematik sorularını yapmadan; edebiyat bölümünü tercih edecek bir öğrencinin de edebiyat ile ilgili soruları çözmeden bu bölümlere gidebilmesi ne kadar mantıklı, adaletli ve eşitliğe dayalı bir uygulama olabilir?” dedi.
Psikoloji ve sosyoloji bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin 2014/2015 eğitim-öğretim yılında psikoloji ve sosyoloji sorularını kapsayan “LYS-1 ve LYS-3” testlerinden, dolayısıyla “TM soruları” bölümünden sorumlu tutulmalarının daha adaletli, mantıklı ve anlaşılabilir bir uygulama olacağını savunan Arslan, yaşadıkları sıkıntılara örnek vererek açıklamalarına şöyle devam etti: “Siyaset bilimi veya hukuk bölümünde okuyacak bir öğrencinin öncelikle psikoloji ve sosyoloji gibi temel dersleri görmeleri ve sınav sorularını yanıtlamaları gerekir. Çünkü bu bilim dallarını psikoloji ve sosyolojiden bağlantısız olarak düşünmek imkansızdır. Keza bu bölümlerin öğrencilerinin psikoloji ve sosyolojiyi; dolayısıyla toplum psikolojisini, toplumsal olayları, toplumsal kurumları ve sosyal yapıyı öğrenmeleri ve tanımaları mutlak surette şarttır.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN YILDIRIM'DAN İLÇE JANDARMA KOMUTANI GÜLER'E ZİYARET
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI KARAYOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASI
TÜBİTAK DESTEKLİ "GELECEĞİN SINIFLARINA HAZIRLIK: ÖĞRETMENLER İÇİN YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI" PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mersin'de 2025 Yılı Yangın İş Başı Eğitimleri Tamamlandı
Endüstriyel Kesim Nedir? Hangi Sektörlerde Kullanılır?
VALİ TOROS, TÖMÜK VE ERDEMLİ KARGIPINARI JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
ZABITA EKİPLERİ KAYIP ZİYNET EŞYASINI SAHİBİNE TESLİM ETTİ
TARSUS YENİ MAHALLE'DE DEVASA YILAN MAHALLE HALKINI TEDİRGİN EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BABALAR GÜNÜ’NE ANLAMLI KUTLAMA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE SINAVI KAYGISINA KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ

Mersin Haber ,Mersin