Gky-Der Osmanlıca Kursu Açacak

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER), Osmanlıca kursu açacak.

27 Ocak 2015 Salı, 21:16
Gky-Der Osmanlıca Kursu Açacak
-

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER), Osmanlıca kursu açacak.
Osmanlı Türkçesi’nin liselerde zorunlu ders olarak okutulma kararı alınmasının ardından Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER) Adilcevaz’da Osmanlıca kursu açacağını duyurdu. Dernek Başkanı Avukat Kadir Köstekçi; "Ne yazık ki bir İngiliz genci 1200’lü yıllara ait edebi bir metni rahatlıkla okuyup anlayabiliyorken bizim gençliğimiz 100 yıl öncesine ait metinleri dahi okuyamamaktadır. Geçmişimizdeki birikimi yok saymak kendimize yapacağımız en büyük kötülük olacaktır. Açıktır ki reddi miras mantıklı bir hareket değildir. Bu nedenle ‘geçmişini bilmeyen geleceğine sahip çıkamaz’ düsturu ile geçmişimizle bağlarımızı kuvvetlendirmek için derneğimiz bünyesinde Osmanlıca kursu başlatmaya karar vermiş bulunuyoruz. Tüm ilgilileri kursumuza katılmaya davet eder, saygılar sunarız" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin