Esnaftan AVM Yasasına Destek

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan, AVM yasası olarak bilinen Perakende Ticaretin Düzenlemesi Kanunu’nun küçük işletmelere koruyucu kalkan olacağını ifade etti.

27 Ocak 2015 Salı, 21:13
Esnaftan AVM Yasasına Destek
-

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan, AVM yasası olarak bilinen Perakende Ticaretin Düzenlemesi Kanunu’nun küçük işletmelere koruyucu kalkan olacağını ifade etti.
MESOB Başkanı Doğan Gazan, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın, küçük esnaf ve işletmelerin korunması ana hedef olmak kaydıyla uzun yıllardır gündemde olan ancak bir türlü yasalaştırılamayan kanunun Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin büyük çabalarıyla yasalaşarak yürürlüğe girmeni memnuniyet verici olduğunu söyledi. AVM yasası olarak ta adlandırılan yasa çerçevesinde yerel işletmelerin korunmasını amaçlayan ve bu yönde yapılan önerilerin dikkate alındığını ifade eden MESOB Başkanı Gazan, "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ile alışveriş merkezlerine bir standart getirilmiş, yerel esnaf ve küçük işletmeler bu kanun ile koruma altına alınmıştır. 20 yıldır gündeme gelen ancak bir türlü yasalaşmayan perakende ticaretin düzenlenmesi ana hatlarıyla Mardin merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren küçük işletmelerimizi bugün ve gelecekte daha büyük yapılanmalar karşısında koruyucu kalkan olacaktır. Bundan böyle her şekilde indirim ve sürekli açık tutulamayacak AVM’ler ile haksız ticaretin önüne geçilmiş olacak. Perakende ticaretin kanunun amacına uygun olarak yapılmasının sağlanması amacıyla karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak, sektöre yönelik politika oluşturulmasına katkı sağlamak, sorunları tespit etmek, alınacak önlemleri belirlemek ve ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini sağlamak üzere Bakanlığın koordinatörlüğünde perakendeciler konseyi oluşturulacak. Bu konsey vasıtasıyla bölgelerde ve illerde esnafın sorunları konuşularak sorun ve çözümler karara bağlanacak" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
SİLİFKELİ KADINLARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI; ATAKENT KADIN ATÖLYESİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS ÖNCESİ MORAL ETKİNLİĞİ
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR

Mersin Haber ,Mersin