Ağrılı Şair Kitabının Gelirini Öğrencilere Bağışladı

Ağrılı şair ve yazar Dinçer Çankaya, çıkardığı “Uzak Bir Sevda” adlı son kitabının tüm gelirlerini öğretmen olduğu okulun pansiyonunda kalan fakir öğrencilere bağışladı.

27 Ocak 2015 Salı, 18:43
Ağrılı Şair Kitabının Gelirini Öğrencilere Bağışladı
-

Ağrılı şair ve yazar Dinçer Çankaya, çıkardığı “Uzak Bir Sevda” adlı son kitabının tüm gelirlerini öğretmen olduğu okulun pansiyonunda kalan fakir öğrencilere bağışladı.
Ağrı Öğretmenler Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapan Dinçer Çankaya, çıkardığı son kitabı olan “Uzak Bir Sevda” adlı şiir kitabının tüm gelirlerini öğretmen olduğu okulun pansiyonunda kalan fakir öğrencilere bağışladığını açıkladı. Şimdiye kadar Türkçe ve Kürtçe olmak üzere birçok eser yazan Çankaya, Ararata Mektup ve Düş şiir kitapları ile Çağdaş Türkiye’nin Yobazları isimli romanıyla büyük beğeni topladığını ve birçok dalda ödüller almayı başardığını belirtti.
Şubat ayında Kürtçe olarak çıkacak olan Çerxa Feleke adlı romanıyla da ses getirmeyi hedefleyen Çankaya, edebiyat ve sanat üzerine çalışmalarına devam edeceğini ifade ederek, “Son kitabım olan Uzak Bir Sevda isimli şiir kitabımın tüm gelirlerini öğretmen olduğum okulun pansiyonunda kalan ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlıyorum. Öğrencilerime kitaplarımı da verdim. Onları okumaya sevk ederek, edebiyat ve sanat duygusu aşılamaya çalıştım. Bunu da başardığıma inanıyorum. Öğrencilerimin okuyup ileride şiirler ve romanlar yazarak ülkemizin edebiyatına katkı yapacağını düşünüyorum. Umarım içlerinden çok iyi şair ve yazarlar çıkacak” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ZABITA EKİPLERİ KAYIP ZİYNET EŞYASINI SAHİBİNE TESLİM ETTİ
TARSUS YENİ MAHALLE'DE DEVASA YILAN MAHALLE HALKINI TEDİRGİN EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BABALAR GÜNÜ’NE ANLAMLI KUTLAMA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE SINAVI KAYGISINA KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ
BOZYAZI İLÇE JANDARMA KOMUTANI GÜVEN'DEN, KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU’NA ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLİK GİBİ GEÇTİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GADİR HUM BAYRAMI’ KUTLAMASINA KATILDI SEÇER: “HEPİMİZ, BU MEMLEKETİN EŞİT YURTTAŞLARIYIZ”
LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAV TAMAMLANDI, SORU KİTAPÇIKLARI YAYIMLANDI
VALİ TOROS'TAN ŞEHİT AİLESİNE "BABALAR GÜNÜ" ZİYARETİ
MİNİKBÜS’LE ÇOCUKLARIN GEZİ VE ÖĞRENME YOLCULUĞU SÜRÜYOR

Mersin Haber ,Mersin