Afyonkarahisar'da 121 Bin Kişiye Gbt Sorgusu Yapıldı

Afyonkarahisar’da okul önlerinde yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) çalışmaları kapsamında, 121 bin 262 kişinin sorgulamasının yapıldığı, bunlardan bin 319’unun aranan şahıs olduğu belirtildi.

27 Ocak 2015 Salı, 19:26
Afyonkarahisar'da 121 Bin Kişiye Gbt Sorgusu Yapıldı
-

Afyonkarahisar’da okul önlerinde yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) çalışmaları kapsamında, 121 bin 262 kişinin sorgulamasının yapıldığı, bunlardan bin 319’unun aranan şahıs olduğu belirtildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki okul güvenliği protokolü kapsamında, kent merkezindeki okul önlerinde polis tarafından güvenlik amaçlı bir dizi çalışma yapıldığı ve 121 bin 262 kişinin GBT kaydının sorgulandığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim öğretim görmeleri için Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce, okul önlerindeki denetimler arttırılarak devam edecektir. Alınan tedbirler çerçevesinde 2013-2014 ve 2014-2015 yılları eğitim ve öğretim dönemi kapsamında yapılan önleyici hizmetler doğrultusunda Afyonkarahisar il merkezinde 121 bin 262 kişi ile 6 bin 565 adet aracın GBT sorgulamaları yapılmış, bunlardan bin 319 kişinin aranan şahıs olduğu ve 78 aracın da arandığı tespit edilmiştir. Şahıslar ve araçlar hakkında yasal işlemler yapılarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. Emniyet müdürlüğümüzce yapılan denetimler sonrasında, adli olayların dışında okul önlerinde bugüne kadar 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun değişik maddelerinden idari yaptırım olarak toplamda 166 şahsa idari işlem yapılmış, bunlardan okul önleri ve çevresinde 52 şahsa bıçak taşımaktan, 84 şahsa gürültü, rahatsızlık verme, alkol, kimliğini beyan edememe, çevreyi kirletmekten, 30 şahsa eğitim ve öğretimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılmasını engellemekten işlem yapılarak, idari para cezası yazılmıştır."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN YILDIRIM'DAN İLÇE JANDARMA KOMUTANI GÜLER'E ZİYARET
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI KARAYOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASI
TÜBİTAK DESTEKLİ "GELECEĞİN SINIFLARINA HAZIRLIK: ÖĞRETMENLER İÇİN YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI" PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mersin'de 2025 Yılı Yangın İş Başı Eğitimleri Tamamlandı
Endüstriyel Kesim Nedir? Hangi Sektörlerde Kullanılır?
VALİ TOROS, TÖMÜK VE ERDEMLİ KARGIPINARI JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
ZABITA EKİPLERİ KAYIP ZİYNET EŞYASINI SAHİBİNE TESLİM ETTİ
TARSUS YENİ MAHALLE'DE DEVASA YILAN MAHALLE HALKINI TEDİRGİN EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BABALAR GÜNÜ’NE ANLAMLI KUTLAMA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE SINAVI KAYGISINA KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ

Mersin Haber ,Mersin