2013 Yılından Bu Yana 1.5 Milyon Vatandaş Katıldı

Bakan Derya Yanık: “Evlilik Öncesi Eğitim Programımıza 1.5 milyon vatandaşımız katıldı”

05 Ocak 2023 Perşembe, 08:42
2013 Yılından Bu Yana 1.5 Milyon Vatandaş Katıldı
-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evlilik çağına gelmiş gençlere aile olmanın, yuva kurmanın sorumluluklarını aktarmak amacıyla ülke genelinde eğitim ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirterek, “Alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen Evlilik Öncesi Eğitim Programımıza 2013 yılından bu yana 1.5 milyon vatandaşımız katıldı” dedi.
Ailenin bir çocuğun en güvenli alanı olduğunu vurgulayan Bakan Derya Yanık, bu alanın sağlam temeller üzerine inşa edilmesi için ebeveynlerin anne-baba olmadan önce iyi birer eş olmayı öğrenmeleri gerektiğini söyledi.
Bakan Yanık, 2013 yılında başlattıkları Evlilik Öncesi Eğitim Programının hedefinin gençlerin uzun ömürlü ve sağlıklı evlilikler tesis etmelerine katkı sunmak olduğuna dikkat çekerek, “Evlilik Öncesi Eğitim Programımız ile gençlerimizin evlilik ve aile hayatını bir bütün olarak görebilmelerini, birbirleriyle doğru iletişim kurabilmeleri için gereken temel becerileri kazanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.
Eğitimlerin, alanında uzman eğiticiler tarafından verildiğini kaydeden Bakan Yanık, “Evlilik çağına gelmiş ve aile kurmayı amaçlayan her gencimiz Evlilik Öncesi Eğitim Programından yararlanabiliyor. Programımıza 2013 yılından bu yana 1.5 milyon vatandaşımız katıldı” ifadelerini kullandı. Bakan Derya Yanık, Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nı yaygınlaştırmak amacıyla eğitici eğitimlerinin de artırılacağını söyledi.
Birinci sırada Karabük, ikinci sırada Amasya, üçüncü sırada Isparta
Evlilik Öncesi Eğitimin ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde eğitimler gerçekleştirilirken; Jandarma Genel Komutanlığında rütbeli personele ve Genel Kurmay Başkanlığı bünyesinde görevli psikolog ve psikolojik danışmanlara da eğitici eğitimi verildi. Program kapsamında verilen eğitimlerde nüfusa oranla birinci sırada Karabük, ikinci sırada Amasya, üçüncü sırada Isparta yer alıyor.
Evlilik Öncesi Eğitim Programı 4 Kitaptan Oluşuyor
Evlilik Öncesi Eğitim Programı, biri “Eğitici El Kitabı” olmak üzere “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” “Aile Hukuku” “Evlilik ve Sağlık” başlıklarını içeren toplam 4 kitaptan oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin