2 Milyon Aileye 1000 Lira Destek! Başvuru Gerektirmeden, 2 Milyar Liralık Kaynakla Ailelere Yapılacak Bin Lira Ödemenin Tarih Belli Oldu: Mart Ayının Sonunda

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan 1000 lira ödeme için tarihleri belirtti.

21 Mart 2020 Cumartesi, 13:08
G: 21.03.2020 - 13:18
2 Milyon Aileye 1000 Lira Destek! Başvuru Gerektirmeden, 2 Milyar Liralık Kaynakla Ailelere Yapılacak Bin Lira Ödemenin Tarih Belli Oldu: Mart Ayının Sonunda
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bakan Selçuk, Corona Virüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımı” hakkında detayları paylaştı. Bu kapsamda ailelere 1000 lira ödeme yapılacak.
BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI
1000 lira ödeme hakkında Bakan Selçuk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; hali hazırda Bakanlığımızın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1.000 TL nakdi destekten yararlanacaktır.”
Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin Mart ayının sonunda başlayacağı bilgisini de yineledi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 1000 lira ödeme hakkında yaptığı açıklamalarında ise şu ifadelere yer vermişti:
“Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız. Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000’er lira destek vereceğiz”
Virüsten Etkilenen Ailelere 1000 Lira Ödeme Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında piyasaya 100 milyar TL’lik paranın aktarılacağını ve virüsten etkilenmiş maddi geliri kısıtlı olan aileler içinde 2 milyar liralık bütçenin verileceğini ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Kamil dogan
12:05
23 Mart 2020 Pazartesi
Yartım nesam yabılacak
85.104.105.182
Yılmaz kacak
21:40
21 Mart 2020 Cumartesi
Zordurumdayız
178.246.26.10
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin