1 Eylül Barış Etkinliği Yenice’de Kutlanacak

Tarsus Belediyesi, bu yıl 15’ncisi düzenlenecek olan 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Yenice’de çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

31 Ağustos 2018 Cuma, 13:44
1 Eylül Barış Etkinliği Yenice’de Kutlanacak
-

1 Eylül 2018 Cumartesi günü Yenice Mahallesi’nde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayacak olan program Yenice Belediye Düğün Salonunun arkasında devam edecek.
Saat 19.30’da sahne alacak olan Grup Yenicem, Yılmaz Taşoğlu ve Özlem Özdil, seslendirecekleri şarkılarla barışın önemini dillendirecekler.
Yenice’nin 2. Dünya savaşında 2 önemli toplantıya ev sahipliği yaptığını, barışın adresi olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yapılan görüşmelerin sonunda Yenice’nin barışın simgesi olarak adını tarihe yazdırdığını söyledi.
Başkan Can, “1 Eylül 1939 tarihinde Naziler’in Polonya’yı işgal etmesiyle başlayan 2. Dünya Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen 1 Eylül tarihi her yıl ülkemizde Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır. Yenice, iki büyük dünya savaşında da tarihi açıdan önemli olaylara sahne olan iki önemli toplantıya ev sahipliği yapmıştır.
Birinci Dünya Savaşı sonrasında Mersin, Tarsus, Yenice, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Bu toprakların kahraman evlatları kurtuluş mücadelesini kazanarak Fransızlar’ın bölgemizi terk etmelerini sağlamıştır. İşte Çukurova’yı işgal eden Fransızlar’ın topraklarımızı devir teslim etme protokolü Yenice İstasyonu’nda bir vagon içerisinde imzalanmıştır. Bu protokole göre Yenice 19 Aralık 1921 tarihinde Çukurova’da kurtulan ilk yerleşim yeri olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesinden hareketle, dünyayı kan gölüne çeviren 2. Dünya Savaşı’na girmeyerek ülkemizin barış içerisinde kalmasını sağlayan Türk heyeti böylece tüm dünyaya barıştan yana olduğunu ilan etmiştir. Bu vesileyle tüm dünyada barış, huzur, kardeşlik ve mutluluğun daim olduğu, savaşların yaşanmadığı bir dünya diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şevket Can, 1 Eylül 2018 Cumartesi Günü saat 19.30’da Yenice Belediye Düğün Salonu arkasında düzenleyecek oldukları konserde, Grup Yenicem, Yılmaz Taşoğlu ve Özlem Özdil’in sahne alacağı ‘15. Yenice Barış ve Kültür Festivali’ne bütün vatandaşları davetli olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin