Belediyenin Marangoz Atölyesinde Kadın Marangoz Ustası Üretim Yapıyor

Bugüne kadar otobüs şoförü, operatör, temizlik elemanları ile park ve bahçe işlerinde kadın istihdamına öncelik veren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin marangoz ustası tercihi yine bir kadın oldu.

1 / 8
Otobüs şoförü, operatör, temizlik elemanları ile park ve bahçe işlerinde kadın istihdamına öncelik veren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin marangoz ustası tercihi yine bir kadın oldu. Teslime Özdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı kreşte kullanılacak sandalyelerin üretimine başladı.
2 / 8
Dedesi marangoz olduğu için marangozluğa karşı küçük yaşlardan beri ilgisi bulunan Teslime Özdemir, “Çevremdeki insanlar marangoz deyince biraz komik buluyorlar ama görecekler kadından marangoz da olur. Hem de çok iyi olur. Sağ olsun Vahap Seçer Başkanımız bu konudaki algıyı bozdu, kadınlara iş imkanı sağladı. İnşallah bu uygulamalar, tüm belediyelere örnek olur” dedi.
3 / 8
Kadın istihdamına yönelik başarılı projeler ve işe alımlarla dikkatleri üzerine çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak toplumda erkek mesleği olarak bilinen marangoz ustasını da kadınlardan seçti. Teslime Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı kreşte kullanılacak sandalyelerin üretimine başladı.
4 / 8

Mersin’e kadın eli değiyor

Mersin’e kadın eli değiyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından toplumda cinsiyet eşitliği sağlamak için pozitif ayrımcılık sağlanarak işe alınan kadınlar, başarılı çalışmaları ile göz dolduruyor.
5 / 8
Bugüne kadar otobüs şoförü, operatör, temizlik elemanları ile park ve bahçe işlerinde kadın istihdamına öncelik verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin marangoz ustası tercihi de yine bir kadın oldu. “Mersin’e kadın eli değiyor, kentimiz daha da güzelleşiyor” sloganıyla neredeyse her hizmet biriminde kadın istihdamı ile takdir kazanan Büyükşehir Belediyesi, kadınlar tarafından yürütülen titiz çalışmaların meyvesini daha güzel bir kent olarak topluyor.
6 / 8

Teslime Ablaları onlar için çalışıyor

Teslime Ablaları onlar için çalışıyor
Dedesi marangoz olduğu için marangozluğa karşı küçük yaşlardan beri ilgili olduğunu aktaran ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de marangoz olarak işe başlayan Teslime Özdemir, şunları söyledi:
7 / 8
“Marangozluk işleri yapıyoruz. Benim bu işe karşı bir ilgim ve sevgim vardı. Sağ olsunlar bana bu imkanı sundular. Vahap Seçer Başkanımız’ın kreş projesi için sandalyeler üretiyoruz. Masalar yapıyoruz. Allah izin verirse benim de iki çocuğum var ve onları da kreşe göndererek bizim yaptığımız masalarda, sandalyelerde eğitim almalarını istiyorum. Aslında marangozluk erkek mesleği olarak bilinir. Benim dedem marangozdu ve küçüklüğümden beri de hep marangozluğa karşı ilgi duyuyordum. Marangoz olmak istiyordum ve bana tanınan bu imkanla sevdiğim işi yapıyorum. Çevremdeki insanlar marangoz deyince biraz komik buluyorlar ama görecekler kadından marangoz da olur. Hem de çok iyi olur. Aslında toplumda kadın-erkek eşitsizliği var. Ama sağ olsun Vahap Seçer Başkanımız bu konudaki algıyı bozdu, kadınlara iş imkanı sağladı. İnşallah bu uygulamalar, tüm belediyelere örnek olur” dedi.
8 / 8
Plastik ürünlerin çocuk sağlığına zararı nedeniyle kreşte kullanılacak sandalyelerin ahşaptan üretildiği, bu mobilyalarda da yine kanserojen madde içermeyen boyalar kullanılarak, açılacak kreşe hazırlandığı bildirildi.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin