Güven Masası

Güven Masası

Güven Masası
Emniyet Gele Müdürlüğü resmi internet sitelerinde yer alan bilgilerle;
GÜVEN MASASI VE DAVRANIŞ İLKELERİ
Polis Merkezi Amirlikleri, vatandaşlarımızın güvenlik hizmetleri kapsamında müracaat ettiği ilk yer, polis ile vatandaşın ilk temas noktası konumundadır. Polis Merkezi Amirliklerimizin modern ve her türlü gereksinime cevap veren birimler haline getirilmesi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında önem arz etmektedir. 
Vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması amacıyla vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki hem de Polis Merkezi Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılabilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği  Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası” uygulaması hayata geçirilmiştir. 
Bu kapsamda;
“Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı” kapsamında hayata geçirilen “Güven Masası” uygulaması ile;
Polis merkezi Amirliğine gelen vatandaşlarla kurulacak temasta uygun dil ve üslup kullanılacak, nezaket kuralları çerçevesinde sağlıklı iletişime özen gösterilecektir.

Vatandaşlarla yüz yüze iletişim kurularak müracaat, şikayet, talep ve beklentiler dikkatle dinlenerek yapılacak iş ve işlemler Polis Merkezindeki ilgili birime yönlendirilecektir.

Vatandaşların Polis Merkezi Amirlikleri görev alanına girmeyen diğer kurum ve kuruluşları ilgilendiren iş/işlemlerine ilişkin, usulüne uygun yasal mevzuatlar çerçevesinde bilgilendirme yapılarak yardımcı ve yol gösterici olunacaktır.

“Güven Masası ve Polis Merkezi Amirliği Davranış İlkeleri” uygulamasının amacı; polis halk ilişkilerini daha üst seviyeye taşımak ve Polis Merkezi Amirliklerimizi vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile gidebileceği, şikayet ve ihbarlarını dile getirebileceği güvenlikle ilgili kaliteli ve iyi hizmet alabileceği “Güvenli Türkiye” vizyonuna uygun yerler haline getirmektir. 
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin