Mersine Merhaba

26 Mart 2015 Perşembe 03:11
Özlem SU
Mersinliler merak ediyordur benim kim olduğumu. Aslen Tarsusluyum. 1980 doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimimi Tarsus'ta tamamladım. 1998 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girdim.
 
Zamanın Başbakanı Tansu Çiller'in yaptığı develüasyonla birlikte okulu bırakmak zorunda kaldım. Şu anda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü 3.sınıfa devam ediyorum. İyi derecede İngilizce ve Almanca biliyorum. Günlük gazetelerden gelecek iş tekliflerine açığım...

 

Hayat hikayemden sonra gazetecilik mesleğiyle tanışmama geçmek istiyorum. 2003 yılında Tarsus Haber Gazetesini kurdum. O zamanlar Türkiye'de internet gazeteciliğinde bir tarsushaber.com bir de internethaber-com vardı. Benimle dalga geçenler, tutmaz diyenler çok oldu. Siteyi ilk açtığımda sadece ben ve gazeteci ablam Aygül Tunç siteye giriyordu. Yani günde 2 ziyaretçi. Ancak işimizi doğru yaptık.
 
Hiçbir haberi atlamadık. Korkusuzca yazdık. Yavaş Yavaş ziyaretçi sayımız artmaya başladı. Çünkü biz insanların haberini yapıp para istemiyorduk. Bir gazete reklamla ayakta durur du prensibimiz. Ve kimseye bize reklam verin, yoksa sizi yazarız diye tehdit etmedik. Saolsun ilk reklamımızı Havana Pasta ve Gofret Fabrikasının Sahibi Ali Uyan verdi. Ondan sonra Ünal Burgerle reklamların devamı geldi. Bazıları reklam verdi, ama 2 gün sonra yerel yönetimden bazı kişilerin baskısıyla reklamdan vazgeçtiler. Sorun değil. 6 sene boyunce gece gündüz demeden haber akışını sürdürdük.
 
 Ve bugün tarsushaber bir ilçe gazetesi olmasına rağmen günlük 5 bin ziyaretçi, 6 pagerank Türkiye'de 246 Binci site sıralamasıyla dev rakiplerinin bile önünde yaşamaya devam ediyor...

 

Mersin'e taşınmamızdan sonra, gazetecilik mesleğinin gereği hırsımdan dolayı mersin camiasına da girdim. İlk önce Mersinsondakika.com la başladık. 1 ayda günlük Bin ziyaretçi rakamına ulaştık. Ancak siteye ulaşılmasında sorun yaşanıyordu. Çünkü en iyi reklamı insan yapardı, bize göre. Bu yüzden MersinHaber.Com'u satın almaya karar verdim. Sitenin ilk sahibi Almanya'da yaşayan bir türk vatandaşıydı.
 
Kendisine ulaştım. Fiyatta anlaştık. Ve siteyi üzerime aldım. MersinHaber.Com'u almam bazılarını sinir küpü yaptı. Neden? Sinirlendiler. Çünkü onlar tarsushaber.com un gücünü ve etkisini biliyorlardı. Gazetelerini bizden aldıkları haberlerle dolduruyorlardı. Bir örnek verecek olursam. Tesadüfen birgün elime İçel Ekspres Gazetesi geçti. Baktım ki benim yazdığım haber ve fotoğraf aynen gazetede yer alıyor. Ertesi gün bir haber daha yaptım. Ve haberin arasına aynen şu cümleyi yazdım. "Bu haber TarsusHaber.Com'un özel haberidir. İzinsiz kullanılması yasaktır". Ne mi oldu? Ertesi gün haber ve fotoğraf alınmıştı. Ve haberin içinde yazdığım cümle aynen duruyordu. Çok ama çok gülmüştüm.
 
Demekki haberler alınıyor ve yayına verilirken hiç okunmuyordu. Ekspresin temsilcisi Erol Tokatlı amcamızı çok severim. Burdan selamlarımı iletirim. Kızdığım nokta haberin alınması değil. Haberi alırken altına kaynak belirtin yeter. 
 
Mersin'de eksikliği hissedilen internet gazeteciliğine yeni bir soluk getirdiğimizi umuyorum. Çünkü Mersin'de günün her anında güncellenen tek bir site bile yok. Bu anlamda hızlı ve güncel haberlerle Mersinliler bizi takip etmeye başladılar. 2 Ay önce pageranki 5 olan sitemizin pageranki google tarafından 6 ya yükseltildi. Şunu da belirtmek istiyorum. Mersin'de hiçbir gazetenin pageranki 6 değildir.
 
Bu yazıyla birlikte okuyucularımızla tanışmak istedim. Lütfen sitemizle ilgili eksiklerimizi, hatalarımızı bize bildiriniz.
 
mail adresimiz [email protected]  msn: s
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin