ÇARESİ ÇOK!

24 Ağustos 2015 Pazartesi 16:07
Duygu KIR ŞAN
 
Ülkemiz ve milletimiz zor günler yaşıyor. Elbette ki bu zorluktan sonra bir kolaylık gelecektir. Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse bazı meclislerde çok üzüldüğüm şu sözleri duymaya ve okumaya başladım: “Çocuğumu askere göndermeyeceğim. Ne için ya da kim için göndereyim?”
 
Bugünkü yazımda askerlik görevinin ne kadar ulvi olduğunu sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Millet olabilmenin şartları vardır. Bunlar; din, vatan, dil, tarih, bayrak, istiklal’dir. Her ferdini asker olarak yetiştirmeyi gerçekleştiren milletler, ayakta kalmayı başarmışlardır. Devletler ordularıyla güçlüdür. Ordusu güçlü olmayan devletler, tarih sahnesinden silinip bir gün yok olurlar. Daima güçlü olmak isteyen bir milletin askeri de güçlüdür. 
 
Bizler; İSLAM, KUR’AN, EZAN ve VATAN uğrunda destanlar yazan bir milletin torunlarıyız. Türk milleti için din, vatan ve askerlik çok önemlidir. 
Türk, toprağa dikilmiş bir ağaç gibidir. Ağaç nasıl ki, yaşaması için toprak ve sevgiyle beslenirse, Türk insanı da ruh ve beden gıdasını imanından ve vatan toprağından alır. 
Vatan, bir Müslüman Türk’ün her şeyidir. Müslüman Türk Milleti için vatan; iffet ve namus gibi mukaddestir. Cennet misali bir vatana sahibiz. Vatan için yaşamasını bilmeyenler, vatan için ölmesini de bilemezler. Vatanı iç ve dış düşman saldırılarından korumak ve hudut boylarında nöbet beklemek yani“askerlik”, çok kutsal bir görevdir. 
Askerlik; din ve vatan sevgisi, istiklal ve hürriyet aşkı ile beslenir. Bu şuur ve imanın sahipleri var oldukça, Türk milletinin yurdu kıyamete kadar daim olacaktır. 
Askerlik yapmak, sınırda nöbet tutmak sevabı bol bir görevdir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) bu hususta şöyle buyurmaktadır: “Allah rızası için sınırda bir gün nöbet beklemek, dünya ve dünyadakilerden hayırlıdır.” Bir başka hadisi  şeriflerinde de şöyle buyurmaktadır: “İki göz vardır ki, onları cehennem ateşi yakmayacaktır. Biri Allah korkusundan ağlayan, diğeri de Allah rızası için nöbet bekleyen gözdür.”
Yüce dinimiz, askerliğe oldukça önem vermektedir. Dinimizi, vatanımızı ve tüm mukaddes değerlerimizi korumak ve gerektiğinde de mallarımızla, canlarımızla savaşmak biz Müslümanlara farz kılınmıştır. 
 
Asker ocağına “Peygamber ocağı”, askerine Peygamberimizin ismiyle “Mehmetçik” diyerek askerliğe bu kadar önem vermek, yeryüzünde sadece TÜRK MİLLETİ’ne nasip olmuştur.
Bizleri şefkatli bir ana kucağı gibi bağrına basan bu mübarek ve mukaddes toprakları ebediyen korumak, şehitlerimizin kanlarıyla şekillenerek milli varlığımızın sembolü olan ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet göklerde dalgalandırmak milli görevimizdir.
 
Hepimiz tek ses ve tek yürek olarak şöyle haykıralım:
“HER ŞEY VATAN İÇİN” 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin