Bir kamp hikayesi-1

28 Ağustos 2015 Cuma 01:45
Fevziye Boncuk

Bir kamp hikayesi-1

..

2015 Yaz Kampları yurdun dört bir yanında devam ediyor. İlk kez ben de Gençlik ve Spor Bakanlığının bir kampına katıldım.

Bölge olarak Adana bölgesine dahil olduğumuzdan  toplanma ve hareket yeri Adana idi. Bu nedenle Çukurova ekibi Adana Yüreğir de toplanıp yola çıktık.

Hepimiz çok heyecanlı ve mutluyduk.

Nereye ve nasıl bir yere gidiyorduk?

Gerçi az çok Bolu Abant kampı hakkında internetten bilgi sahhibi olmuştum.

Ama yinede heyecan vardı tabiiki..

''Çocuğunuzu kampa göndermeyi düşünürken aklınıza birçok soru takılacaktır.''

Çocuğumu kimlere emanet ediyorum, kalacakları otel güvenli mi? Gerekli tedbirler alınıyor mu? Benim çocuğum yalnız yapabilir mi? Her aradığımda çocuğuma ulaşabilir miyim? Yaz Kampı sırasında onu ziyarete gelebilir miyim? gibi.

Yaz kampı başlarken  merkezden yapılan bilgilendirmede  ‘bizim açımızdan en önemli konu çocuklarımızın güvenliği ve bütün tedbirlerin alınmış olmasıdır. Kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özen ve sevgiden daha fazlasını onlara gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Onların güzel bir kamp geçirebilmeleri için sevgi ve saygı çerçevesi esas alınarak kamp kuralları hazırlanmıştır. Bu kurallar kampın ilk günü çocuklarımıza anlatılır. Kampın ilk günleri çocuğunuz size fazla özlem duyarak sıkça arayacak fakat ilerleyen günlerde kamp temposuyla çocuklarımızın kendine güveni artacak ve sizlerle daha az iletişim kuracaktır.

Kampa ulaşım İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep,  Yalova, Bursa, Balıkesir'den otobüslerle sağlanmaktadır.. Diğer şehirlerden katılan öğrencilerimizin sayısı grup oluşturduğu takdirde Kamp Dünyası görevlisi eşliğinde gidiş-dönüş ulaşımı sağlanır. Grup ulaşımı olmayan şehirlerden katılan öğrencilerimiz, Bolu otogarında Kamp Dünyası görevlisi tarafından karşılanır ve aynı şekilde uğurlanır.  Öğrencilerimizin ulaşımları önceden planlanacak, ailelerin istekleri dikkate alınarak organize edilecek ve detayları kamptan önce mektupla velilerimize bildirilecektir. Dileyen aileler çocuklarını kampa getirip alabilir.Doğa ve Spor Kampımız, 1327 m. yükseklikte etrafı dağlarla ve çam ormanlarıyla çevrili olan Abant' tadır.

Tesisimiz, Milli Park sınırları içerisinde, göl kenarında bulunan 5 yıldızlı BÜYÜK ABANT OTELİ 'dir. Voleybol, basketbol, futbol ve tenis sahası, cep sineması, kapalı ısıtmalı yüzme havuzu, hamam, sauna, fitness, disco ve animasyon salonları mevcuttur. Çam ormanının temiz havası içerisinde yapacakları doğa ve spor aktiviteleri çocuklarımızın gelişimine ve vücut dirençlerinin artmasına katkıda bulunacaktır. Odalarda banyo, wc, telefon, ve 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Çocuklarımız odalarda 3-4 kişi şeklinde yaşıtlarıyla konaklar’ denilmektedir.

..

Biz yorucu geçen bir yolculuktan sonra Bolu kampına vardık. Orada yurdun 4 bir yanından gelen 400 kişi bir arada idik.7 gün sürecek kampın ilk günü dinlenme, temizlik, kuralların anlatımı ve tanışma faslı ile geçti.

Bizleri 7 gün sürecek olan  ve ailemizden ayrı geçireceğimiz  bir maceralı heyecanlı tatil bekliyor..

Bakalım 7 günde neler yaşayacak ve göreceğiz.

Bunları gelecek yazımda anlatacağım.

Nasıl bir tatil yaşayacağımızı ben ve 400 kişi gerçekten merak ediyoruz.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin