Yerel Gazetecilere ihtiyacı olmayan siyasiler

İbtMedya’nin imtiyaz sahibi İlkay Beyti TUTUCU, 31 mart yerel seçimlerinde aday olan bazı isimlerle aralarında geçen diyaloğu köşesine taşıdı.

11 Şubat 2019 Pazartesi, 11:01
Yerel Gazetecilere ihtiyacı olmayan siyasiler
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Blok haber, Mersin blok haber, tarsus gazetesi ve çamlıyayla haber’i bünyesinde barındıran güçlü medya kuruluşu ibtmedya’nin imtiyaz sahibiİlkay Beyti TUTUCU, 31 mart yerel seçimlerinde aday olan bazı isimlerle aralarında geçen diyaloğu köşesine taşıdı.
İşte yazının tamamı…
Tüm Türkiyede olduğu gibi bölgemiz ekonomiside uzun yılların en zor anlarını yaşamaktayken yerel seçim çalışmalarıda uzun yılların en karmaşık denklemine sahip. Esnaf, işveren dertli, çalışan emekçi dertli, emekli, memur dertli. Geçim sıkıntısı ,işyerini ayakta tutma çabası en sıkıntılı dönemde. Askeri ücret 2020 tl işverene maliyeti yemek hariç 3500 tl. Patron işini ayakta tutmanın derdine düşmüş emekçi evine çoluğuna çocuğuna aş götürme hayatını sürdürme derdine düşmüş. İşçi ve işverenin karşılıklı haklı olduğu yerde yapılabileceklerin sayısı az. İşsiz sayısı bu aydan sonra destek gelmezse hızla artmaya başlayacaktır.
İşveren mecbur işci azaltımına gidecektir. Emekçi zam istemekte haklı geçtiğimiz sene 50-60 tl ye poşetlerimizi doldurup evimize gönül rahatlığıyla gidebiliyorken bugün alacaklarımızı kısıtlayarak 130-150 tl den aşağı marketten çıkamıyoruz. Pazar malları el yakıyor. Sebze meyve fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Çoluk çocuk ne yesin ne giysin. Okul masrafları , elektrik, su, doğalgaz kömür, odun fiyatları arttı. İşveren dertli eski işler ve eski kar oranları çoğu sektörde yok. Bölgemizde birçok firma Aralık itibariyle işçi çıkarttı ve çıkartmaya devam ediyor. Mağazalar , işyerleri kapanmaya devam ediyor. Yeni açılan işletmeler yüksek kira ve satış yapamamaktan dertli.
Sayın Cumhurbaşkanımız uyarılar yapmakta ama çözüm olmuyor olmazda. Yetkililerin bir an önce ekonomiyi rahatlatması kredi faizlerini düşürmesi istihdam desteklerini arttırması gerekli. Siyasete gelince, bu kadar belirsizliğin bir arada olduğu insanların kime oy vereceği konusunda değişimler yaşadığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. Adayların tanıtım toplantılarındaki insan sayısı aday adayı zamanında topladıklarından az.. Burhanettin Kocamaz , Hamit Tuna, Şevket Can, Mükerrem Tollu, Neşet Tarhan ve Mustafa Turgut sahada en çok koşturan adaylar. Halka bütünleşen, sosyal medyayı ve yerel basını iyi kullanan bu adaylar bir adım önde. CHP ve İYİ partinin aday tanıtım toplantılarında vatandaşın adaylara ilgisi yok denecek kadar az. CHP, İyi Parti aday toplantıları çok sönük geçiyor. Toplanan kalabalık körler sağırları ağırlar hesabı hep aynı kişiler. Anketlere bakarsak CHP adayları hep önde görünüyor yaman bir çelişki var ortada. Gazete olarak tüm adaylar ile görüşüp fikir alışverişi yapabiliyorken Vahap Seçer ve Dr Haluk Bozdoğan ile maalesef görüşemiyoruz. Hatta Haluk beyin bir danışmanı yerel gazetelere ihtiyacımız yok diye görüşmek isteyen bir gazete sahibi arkadaşımıza beyanda bulunmuş.
Bende Haluk beyin kendisini aradım cevap vermedi ve dönüş dahi yapmadı. Mesaj attığım’ Ben İlkay Tutucu İBT medya., Mersin blok haber, Blok haber, Tarsus Gazetesi, Çamlıyayla Haber imtiyaz sahibiyim hayırlı olsun demek için ziyaret etmek isterim müsait zamanımızda. Kolay gelsin iyi çalışmalar.’ cevaben ‘Saolun’ diye iki anlama çekilebilecek özensiz bir yazı ile ne anlama geldiğini anlamadığım tek kelimelik bir mesaj attı. Hakkında hayırlısı olsun. Mart 1 itibari ile seçim yasakları kalkınca adayların hızı ve vatandaşın ilgisi artar mı hep beraber göreceğiz. Bu seçim dönemi çok şeye gebe. Her şeyin hayırlısı olsun. Memleketimizi ileri götürecek her adayı destekliyoruz. Plan ve programlar açıklansın adayları vizyonlarını misyonlarını tanıtmaya başlayacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Tarafsız Medya
07:51
12 Şubat 2019 Salı
Yazınız çok güzel olmuş, iyi özetlemişsiniz ellerinize sağlık.
46.221.243.249
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin