Yeni Eğilim, Beton Kaplama Yol Modeli, Belediye’den Mahallelere Beton Kaplama Yol

Erdemli Belediyesi, beton kaplama yol modelini ilçe genelinde yaygınlaştırıyor.

14 Mart 2019 Perşembe, 11:13
Yeni Eğilim, Beton Kaplama Yol Modeli, Belediye’den Mahallelere Beton Kaplama Yol
-

Daha önce ilçe yollarının yapımında sıcak asfalt ve parke modelini kullanan Belediye, iklim koşullarına yenik düşen ve yüksek maliyete sahip bu modellerin yerine beton kaplama yol modelini kullanmaya başladı. Bu anlamda maliyet ve beden gücü bakımından düşük, verim açısından yüksek değere sahip beton yol modeli uygulanan alanların kapsamı genişletilerek, Türbe Mahallesinde de çalışmalara başlandı.
Modern bir kent oluşturmak adına teknolojik gelişimleri yakından takip eden Erdemli Belediyesi, daha önce ilçenin birkaç noktasında uygulama yaptığı ve başarılı sonuçlar elde ettiği beton kaplama yol modelini birçok mahallede kullanmaya başladı. Fevzi Çakmak Sokaktan sonra Türbe Mahallesinde de çalışmalara başlayan Belediye, Türkiye’nin pek çok noktasında kullanılan asfalt kaplama yol modelini, dayanıksızlığı ve maliyeti nedeniyle terk etti.
Yaygın olarak kullanılmasına karşı, iklim koşullarındaki dayanıksızlığına bir türlü çözüm bulunamayan asfalt modelinin yerine, beton kaplama modelini tercih ettiklerini ve kısa sürede de başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi, “Ülkemizin ve Dünya’nın hemen hemen her yerinde kullanılan ancak çağın gereklerine yenik düşen asfalt kaplama yol modeli, maliyetindeki artışlar ve dayanıksızlığı ile son dönemlerde yerini başka seçeneklere bıraktı. Bunlardan biri olan beton kaplama yol modeli, düşük maliyeti ve çevre faktörlerine karşı dayanıklılığı ile en çok tercih edilen ürün oldu. Bizde, iklim koşulları farklılık gösteren birçok yerde model uygulamasını yaptık. Aldığımız olumlu sonuçlarla da kalıcılığı sağlamak ve maliyeti düşürmek adına bu modeli kullanmaya başladık. Bugün de Türbe Mahallemizin yollarını beton kaplama modeli ile yeniliyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin