Uçsuz Bucaksız İftar Sofraları Erdemli’de Kuruldu

Çok sayıda vatandaş katıldı...

21 Mayıs 2018 Pazartesi, 18:10
Uçsuz Bucaksız İftar Sofraları Erdemli’de Kuruldu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen iftar etkinlikleri ilçelerde devam ediyor. Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Ramazan ayının 5. gününde Erdemlili vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Erdemli Kaymakamı Avni Kula, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Mersin 3. Sıra Milletvekili Adayı Bekir Özsu, MHP Mersin 6. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Ali Gökmen, MHP Mersin 8. Sıra Milletvekili Adayı Hayal Funda Önder, MHP Mersin 13. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Tarkan Gündoğmuş, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, meclis üyeleri ve binlerce Erdemlili vatandaş katıldı.
Başkan Kocamaz, “Ramazan’ın hazzından, hikmetinden, bereketinden hep birlikte faydalanıyoruz”
İftar öncesi Devlet Bahçeli Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye seslenen Başkan Kocamaz, “Öncelikle Ramazan ayınızı tebrik ediyor, oruçlarınızın, iftarlarınızın, teravihlerinizin kabul olmasını ve bu Ramazan ayının başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm bölgemize, insanlık âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Özellikle İslam âlemi üzerine oynanan oyunların açık seçik en son hedefinin Türkiye’yi gösterdiği dönemde bu ramazanların hepimiz için birlik ve beraberlik açısından çok büyük önemi var” dedi.
Mersin’de Ramazan ruhunu yeniden canlandırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “İftarlar insanları bir araya getiriyor ve kaynaşmalarına vesile oluyor ve Ramazan’ın hazzından, hikmetinden, bereketinden hep birlikte faydalanmış oluyoruz. Tok açın halinden anlıyor. İnsanlar arasında ayrım ortadan kalkıyor. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyorum. Bizi birbirimize düşürmek isteyen hainlere fırsat vermesin diyorum. Bu ülkenin tarih boyunca karşısında olmuş, Türk milletini tarih sayfasından silmek isteyen hainlere de fırsat vermesin diyorum. İnşallah Ramazan Bayramı’nda da aynı coşku, hoşgörü ve aynı birliktelikle buluşmak üzere” şeklinde konuştu.
Baki Şimşek, “Mersin 4 yıldır doya doya Ramazan’ı yaşıyor”
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Hepinizin Ramazan ayını kutluyorum. İnşallah bütün İslam dünyasında huzurun, barışın ve kardeşliğin olduğu nice ramazanlar diliyorum. 4 yıldır da bütün Mersin’de doya doya Ramazan ayını yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün hemşerilerimizden de Türkiye’yi Filistin gibi Suriye gibi karıştırmak isteyenlere fırsat vermemelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a düzenlediği iftar yemekleri il Mersinli vatandaşları bir araya getirdiği için teşekkür eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Cenab-ı Allah’tan nice ramazanlarda ve nice mutlu günlerde bizi bir ve beraber kılmasını, bu mübarek ayda ibadetlerinizi kabul etmesini niyaz ediyorum” diye belirtti.
Ramazan etkinliklerinin beşinci gününde Devlet Bahçeli Meydanı’nı dolduran binlerce Erdemlili vatandaşla selamlaşan Başkan Kocamaz ilgiyle karşılandı. Okunan ezan ve Erdemli Müftüsü Mersinli Mahmut Sami Türkmenoğlu’nun duaları ile dualar eşliğinde oruçlarını açan Erdemlili vatandaşlar kardeşliğin ve paylaşmanın doruğa tırmandığı Ramazan ayında binlerle aynı sofrada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Ramazan ayına özel hazırlanan etkinlikler kapsamında Yunus Emre’yi canlandırarak tasavvufi şiirler seslendiren Sezai Yeşilyurt ve ardından sahne alan Aşık Sefai ve Kaya Kuzucu’nun verdiği konser ile Erdemli sakinleri güzel bir Ramazan akşamı yaşadı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin