Tekirdağ Çorlu’da Tren Faciasında Ölü ve Yaralı Sayısı Yükseldi

Sıcak Gündem

09 Temmuz 2018 Pazartesi, 08:45
Tekirdağ Çorlu’da Tren Faciasında Ölü ve Yaralı Sayısı Yükseldi
-

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirterek "24 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. Yolculuk sırasında trende 362 yolcu ve 6 personel bulunuyordu. Kazanın aşırı yağışlar nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. RTÜK, tren kazasıyla ilgili alınan geçici yayın yasağını sabah saatlerinde kaldırıldı. Kazada 338 kişi yaralandı.
Edirne Uzunköprü’den 362 yolcu ve 6 personel ile Halkalı gitmek üzere 15.40’ta hareket eden yolcu treni dün saat 17.00 sıralarında Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi. Metrelerce sürüklenen trende bulunan yolcular büyük korku ve dehşet yaşadı.
SABAH SAATLERİNDE ACI BİLANÇO ORTAYA ÇIKTI: 24 ÖLÜ
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tren kazasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek "Dün 17.20 sıralarında Çorlu'da aşırı yağış nedeniyle menfez altı toprak kayması sonucu meydana gelen kazada 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir yaralılarımıza müdahale devam etmektedir" dedi.
Yaralıların durumu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Kaza sonrası hastanelerimize müracaat sayısı 338 bunlardan 194 kişi ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 hastamız şuan müşahede altında" ifadesini kullandı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çalışmaların ve incelemelerin devam ettiğinin altını çizerek "Adli ve idari çalışmalar devam ediyor. Yılda 1 kez yapılası gereken kontrol Nisan ayında yapılmış. Ayrıca yol boyunca şeflerimiz kontrollerini yapar ve şeflerine bildirirler. Saat 14.20 ile 15.30 arasında metrekareye 32 kilogram yağış düşmüş bu da o menfezin şişmesine neden olmuş ve tren raylarıyla menfez arasındaki malzemeyi götürerek boşluk oluşmasına neden olmuştur. Burada boşluk olmasına rağmen pek gözükme şansı yok, lokomotif geçtikten sonra durum fark edilmiştir" şeklinde konuştu.
Haber:Tarsus Akdeniz

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin