Tarsus Ve Çamlıyaylalı Muhtarlar Çanakkale’de

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Kara Savaşlarının 102. yıldönümü dolayısıyla 621 muhtarın yer aldığı Çanakkale ziyaretlerinin üçüncü gününde Tarsus ve Çamlıyaylalı muhtarları Çanakkale’ye götürdü

28 Nisan 2017 Cuma, 20:42
Tarsus Ve Çamlıyaylalı Muhtarlar Çanakkale’de
-

Programın ilk gününde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da eşlik ettiği muhtarlar, tarih, doğa ve kültürün bir arada bulunduğu Çanakkale’de milli duygular eşliğinde tarihi mekanları ziyaret etti.
 
Gezi programının üçüncü gününde ise tarihe yön veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük bir önem arz eden Çanakkale savaşlarının yaşandığı mekânları yerinde gören ve tarihe tanıklık etme fırsatı yakalayan muhtarlar, düzenlenen Çanakkale gezisi kapsamında Çanakkale destanının yazıldığı mekânlarda duygu dolu anlar yaşadı.

Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlarının katıldığı gezinin üçüncü gününde, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve Çanakkale Simülasyon Merkezi başta olmak üzere Tarihe Saygı Parkı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kesikdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği ve Çanakkale Boğazı ziyaret edildi. 

Muhtarlar duygularını dile getirdi

Tarsus İlçesi Aliefendioğlu Muhtarı Orhan Canbolat, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bastığın yeri toprak diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı’ mısralarına gönderme yaparak, “Ben buraya birkaç defadır geliyorum ve gezmekle doyum olmuyor. Bize bu fırsatı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dan Allah razı olsun. Evlatların, ecdatlarıyla buluşma programında bugün bizde buradayız ve bu manzarayı görüp de duygulanmamak mümkün değil. Yani Akif’in dediği gibi ‘Bastığın yeri toprak diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı’. Şu anda biz buraya ayak basarken vicdanımız sızlıyor, tüylerimiz diken diken oluyor. Çünkü buradaki vatan evlatları, ecdatlar, kucak kucağa kefensiz yatmışlar. Bize bu güzel vatanı hediye ettikleri için Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Vatan kokuyor burası. Vatan uğruna yatan şehitlerimiz burada ve biz de torunları olarak ibret almalıyız. Vatanımız için ayrım yapmadan gerekirse kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeliyiz. Buradakilerin de çoğu Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni’ydi. Vatan bir bütündür ve hepimizin kanı, canı vatana feda olsun” dedi. 

“Bizler buradan gidince gördüklerimizi evlatlarımıza da anlatacağız”

Tarsus İlçesi Altaylılar Mahalle Muhtarı Mehmet Ölmez, Çanakkale’de gördüklerinden ve anlatılanlardan dolayı çok duygulu olduğunu dile getirerek, “Biz bu ataların evlatları, torunları olarak buraya kadar geldik ve burada rehberlerimizin bize anlattıklarından dolayı çok duygulandık, hüzünlendik. Bu duyguyu bize yaşatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ederiz. Ondan Allah razı olsun, Allah ömrünü uzun etsin. Bizler bu anlatımları dinledikçe bu topraklara ayaklarımızla basasımız gelmiyor.Çok duyguluyuz ve içliyiz. Bizim atalarımız buralarda ne çileler çekmişler ama bizim haberimiz yoktu. Bizlerde buradan gidince bunları çocuklarımıza anlatacağız. Bize bu imkânı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Sayelerinde buraları görebilme fırsatına eriştik” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, evlatlarını ecdatlarıyla buluşturdu

Tarsus Muhtarlar Dernek Başkanı ve Anıt Mahalle Muhtarı Mustafa Naci Güllü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a kendilerine böyle bir imkan sunduğu için teşekkürlerini ileterek, “Ben buraya daha önce iki defa daha gelmiştim fakat bu sefer Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz evlatlarını ecdatlarıyla buluşturdu. Muhtarlarımızla birlikte yine buradayız. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Biraz önce gördüğümüz şehitlikte, Sivaslı, Samsunlu, Bitlisli, Diyarbakırlı, Siirtli, Çanakkaleli, Balıkesirli Mehmetler hep birlikte yatıyor. Bu da demek oluyor ki bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bu insanlar ve ecdadımız bize bunu gösteriyor. Bizler var oldukça koyun koyuna yatan şehitlerimizle gurur duyuyoruz, kendilerini rahmetle yâd ediyoruz. Sayın Başkanımıza bize bu imkânı tanıdığı için de teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımız adına da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Gezi sonrasında muhtarlara üzerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın“Tarihin en görkemli ve en hüzünlü kabristanında koyun koyuna yatan 250 bin Mehmet’in kabir taşları, bu vatanın bölünmez bütünlüğünün paha biçilmez tapu senetleridir” yazılı mesajının bulunduğu toplu hatıra fotoğrafı hediye edildi. 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin