Tarsus MEM Eğitimleri Devam Ediyor, Öğretici Ustalar Yetişiyor

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi(MEM)'nde düzenlenen kursları tamamlayarak yapılan sınavlarda başarılı olan kursiyerlere Usta Öğreticilik Belgeleri verildi.

19 Şubat 2018 Pazartesi, 18:55
Tarsus MEM Eğitimleri Devam Ediyor, Öğretici Ustalar Yetişiyor
-

                Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi'nde her yıl 3 dönem periyodunda açılan, 40 saat süren kurs sonunda "İş Pedagojisi Eğitimi" diğer adıyla "Usta Öğreticilik" kursları  yoğun katılımla devam ediyor. Çeşitli iş kollarında usta öğreticilik kursuna katılanların sertifikaları verildi. Çalıştığı meslek dallarında ustalık belgesi, ilgili alanda okul mezuniyeti yada mevzuatta yer alan diğer yetkinlik belgelerinden birine sahip olan, katılımcılardan oluşan her kurs döneminde 30 kontenjan açılıyor.
                Kurs ve sınavlarda başarılı olan kursiyerlere belgelerini Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin AMBAROĞLU, Müdür Yardımcısı Ümit TEKİN takdim etti.
                Merkez Müdürü Nurettin Ambaroğlu, "Bizler idareciler olarak, açılan kurslara ilgi gösterip önemini anlayarak katılım sağlayan, önceden bir usta iken artık "Usta Öğretici" olarak kendi mesleklerindeki bilgi ve becerilerini, yeni nesil ustalara aktaracak olan katılımcılarımızı tebrik ediyorum." dedi.
                Belgeyi almaya hak kazanan kursiyerlerden, bölgedeki bir çok üretim tesisine Yedek Parça ve Makine İmalatı yapan Pars Metal San CNC Torna Freze Makina Bakım Onarım İşletmecisi Nuri Kuren ise "Çıraklıktan bu yana mesleğimizi bütün yönleriyle öğrenemeye gayret ettik. Bu anlamda büyük katkıları olan, gerek çalıştığımız iş yerlerinde ustalarımız, gerek ise lise ve üniversite hayatımızdaki öğretmenlerimize şükranlarımı sunarım. Mesleki Eğitim Merkezindeki tamamladığımız "Usta Öğreticilik" eğitimi sayesinde, artık bilgi ve becerilerimizi, yeni yetişecek geleceğin ustaları  stajyer/çıraklara daha doğru ve eksiksiz aktaracağız. Son olarak ise şahsım ve kursiyer arkadaşlarım adına başta Tarsus MEM Müdürümüz Sn. Nurettin Ambaroğlu olmak üzere, Okul İdarecimiz Ümit Tekin ve Hocalarımız Cafer Şimşek ve Murat Tuncer'e teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
                Merkezde verilen kurslara katılanlara Çıraklık ve Mesleki Eğitim İlkeleri, İş Güvenliği, Atölye ve Meslek Dersleri Öğretim Metotları, Meslek Analizi ve Öğretim Programlarının Hazırlanması, Eğitim Psikolojisi
Eğitimde İletişim ve İletişim Araçları, İş Kalitesi ve Maliyet İlişkileri, Öğretimde Ölçme ve Değerlendirme konu başlıklarında eğitim veriliyor.
                Usta Öğreticilik eğitimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan MEM Müdürü Nurettin Ambaroğlu  "Mesleki Eğitimin yeniden yapılanması çalışmalarında bir çok değişiklik ardı ardına gelmekte ve bu değişiklerin biran önce sahada uygulamaya dönüştürülmesi gerekmektedir. Çok çalışmak , çok çaba göstermek, sonuçları Türkiye'mize olumlu şekilde yansıtmak zorundayız. Tarsus yaşam alanı ve nüfus adına kalabalık bir kenttir. Sanayi esnafımız ve çalışanlarımız bir o kadar fazladır. Bu yapılan değişiklikler onları direk ilgilendirmektedir. sahada bu değişiklikleri onlara aktarmak ve bilgilendirmek zorundayız... bu anlamda bize yardımcı olan basın mensubu arkadaşlarıma da sonsuz teşekkür  ederim.
                Daha önceki yıllarda bir çok sorun yaşadığımız ve önceki eğitimlerin tanınması ve denklik işlemleri bakanlığımız tarafından açıklanan ve onaylanan (önceki öğrenmelerin tanınması ve denklik yönergesi ) 02/10/2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu doğrultuda Kalfalık / Ustalık Sınavları ve bu belgelere ulaşım şartları değişmiştir. Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıran öğrencilerin dışında belge almak isteyen ve şartları tutan 22 Yaşından gün almış kişiler kurumuza müracaat edip gerekli başvuruları yapabilirler. Başvuru yapacak olanların ilköğretim okulu mezunu veya ortaokul/imam hatip ortaokulu öğrenimini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin detayları da yine kurumumuzu arayarak öğrenebilirler. 22 yaşını doldurmuş ve alanında 5 yıl çalışmış olduklarını belgelendiren vatandaşlarımız yukarıdaki şartları taşıdığı halde başvuru hakkı elde edeceklerdir. Detaylı bilgi için Tarsus Mesleki Eğitim Merkezine gelerek bilgi alınabilir. Kurum web sayfamızdan gerekli açıklamalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bizi takip etmeleri kendileri adına önem arz etmektedir. Hayırlı olsun " dedi.
Tarsus MEM Eğitimleri Devam Ediyor, Öğretici Ustalar Yetişiyor
Tarsus MEM Eğitimleri Devam Ediyor, Öğretici Ustalar Yetişiyor
Tarsus MEM Eğitimleri Devam Ediyor, Öğretici Ustalar Yetişiyor

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin