Tarsus Belediyesi Şahin Mahallesi'nde İftar Sofrası Kurdu

İftar sofralarında gönüller bir araya geliyor...

07 Haziran 2018 Perşembe, 17:48
Tarsus Belediyesi Şahin Mahallesi'nde İftar Sofrası Kurdu
-

Tarsus Belediyesi Şahin Mahallesinde İftar Programı düzenledi.
Belediyenin hergün ayrı bir mahallede düzenlediği iftar programlarında, bu kez Şahin Mahallesinde iftar sofrası kuruldu.
Programda söylenen ilahiler ve sema gösterisinin ardından okunan ezan duadan sonra oruçlar açıldı.
Mahallelerine Belediye Başkanı Şevket Can'ın her zaman değer verdiğini dile getiren Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Muhtar Aydın, ''Tarsus Belediyesinin İftar programları bu yıl hergün ayrı mahallelerde yapılmaktadır. Bu günde bizim mahallemizde yapılmaktadır. Sayın Belediye Başkanımız Şevket Can Mahallemize her zaman değer verdi. Mahallemizin sorunlarını en az bizim kadar hatta bizden daha da iyi biliyor ve çözümü konusunda hiç geri adım atmadı.  Tüm sorunları gidermiştir. Bundan dolayı kendisine sonsuz teşekkür ediyorum'' dedi.
Ramazan ayının birlik, beraberlik, hayır ve hasenet ayı olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bu mübarek ayda tutulan bütün oruçların kabul olmasını diledi.
Başkan Can, ''Ülkemize, milletimize, memleketimize, şehrimize ve bizlere bu mübarek ramazan ayı hayırlara vesile getirsin. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 34 tane hizmeti açmanın mutluluğunu ve heyecanını siz değerli hemşehrilerimle birlikte yaşadık. Tarsus’umuzda toplam hizmet alanımız 179 mahalle. Daha öncede Belediyeci olmamdan dolayı Tarsus’umuzun her mahallesini her caddesini her sokağını yapılanı ve yapılacak olanı bilen kişiyim. Tarsuslu hemşehrilerimizin duası ve desteğiyle Cenab-ı Allah'ım bizlere başkanlığı nasip etti. Bizde ayrım yapmadan ayırmadan dini, dili, ırkı, memleketi ve partisi ne olursa olsun Allah rızası için çalışıyoruz Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bizim yerel yönetim olarak, Şehrin Belediye Başkanı olarak sadece görevimiz yol yapmak park yapmak değil. Bizim görevimiz şehrimizde yaşayan bütün insanlarımızı severek sayarak hiçbir vatandaşımızın burnu kanamaması için mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Bu dünya imtihan dünyasıdır. Cenabı Allah, Rabbim her birimizi ayrı bir şekilde imtihan ediyor. Kimimizi yoklukla, kimimizi varlıkla, kimimizi hastalıkla, kimimizi ülkeyi terk edip başka bir ülkede yaşamakla imtihan ediyor. Bu yalan dünyada, bu imtihan olan dünyada birbirimizi kırmaya gerek yok. Birbirimizle barış ve kardeşlik ortamında yaşamak zorunluluğumuz var. Bu dünyada hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmadığı gibi gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü işlere kötü emellere yönelten insanların da yaptığı yanına kar kalmaz. İlahi adalet var. Cenab-ı Allah'ın bizi imtihan ettiği bu dünyada  boynuzsuz koyun, boynuzlu koyundan boynuz farkını alacakken neyimizi paylaşamıyoruz. Ben şahsen buna üzülüyorum. Şahin Mahallesinden bütün hemşehrilerime duyurmak istiyorum. Bizim görevimiz sadece yol yapmak park yapmak değil. Bizim görevimiz çocuklarımızın geleceği, bu çocuklar bizim, bu gençler bizim, bu vatandaşlar bizim. Bu konuda hepinizden destek bekliyorum'' şeklinde konuştu.
HUZURUMUZU, KARDEŞLİĞİMİZİ, DOSTLUĞUMUZU BOZDURMAYACAĞIZ.
Günün bir olma, beraber olma günü olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ''Bu Ülkede el birliği ile yaşayacağız. Dün birlikte yaşadık, bugün de yaşıyoruz, yarın da yaşayacağız. Allah ın izniyle, dinimiz bir, kitabımız bir, Allah'ımız bir, bayrağımız bir, aynı şehirde yaşıyoruz aynı şehrin havasını teneffüs ediyoruz, aynı şehrin suyunu içiyoruz. Biz karşı karşıya gelmedik, gelmeyeceğiz. Aramıza fitne fesat tohumları sokmak isteyenlere fırsat vermedik, Allah'ın izniyle vermeyeceğiz. Bu konuda bütün hemşehrilerimizin duasını ve desteğini istiyorum. Bütün hemşehrilerimizin bu kutsal, birlik ve beraberlik, kardeşlik ve huzur yolculuğunda bizleri yalnız bırakmayacağınızı ümit ediyorum. Geçen yıl 608 çocuğumuzun kirvesi olmuştum. Bu yıl da ne kadar sünnet olacak çocuğumuz varsa Suriyeliler de dahil hepsinin yine kirvesi olacağım. Hepsini de erkekliğe ilk adım olan sünnetini yaptırıp, kirveliğine talibim. Bütün çocuklarımızı sünnet olmaya bekliyorum. Pazar günü mübarek Kadir gecesini kutlayacağız şimdiden Kadir Gecemiz kutlu olsun. Önümüzdeki hafta Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Şimdiden Ramazan Bayramını ülkemize milletimize şehrimize ve bizlere hayırlar getirmesini diliyorum. Cenabı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun'' dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı

Mersin Haber ,Mersin