Tarsus Belediyesi 19. Açılışı Gerçekleştirdi

Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi’nde yaptırılan Bağlar Halı Saha Spor Kompleksi törenle açıldı.

28 Nisan 2017 Cuma, 21:13
Tarsus Belediyesi 19. Açılışı Gerçekleştirdi
-

Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi’nde yaptırılan Bağlar Halı Saha Spor Kompleksi törenle açıldı. Sahada ilk müsabakayı protokol üyeleri ile Mersin İşitme Engelliler Futbol takımı yaptı.

Açılış konuşması yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 19 eseri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

2017 yılının yatırım yılı olacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “Bu açılışlarımızın toplam değeri yaklaşık 20 milyon, eski parayla 20 trilyondur. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar 3 yıl içerisinde yaklaşık 20 milyon TL.’lik bir kamulaştırma yaptık. Bunun haricinde şu anda şehrimizde 65 milyon TL.’lik yatırımlarımız devam ediyor. Bu yatırımlarımız 5 tane camii inşaatı, 3 tane taziye evi inşaatı, 5 tane yaşam boyu spor merkezi, tarihi ticaret merkezi restorasyon çalışması, Berdan projesi,  Eshab-ı Kehf çevre düzenlemesi, köylerimizdeki parke çalışmaları ve güneş enerjisinden elektrik üretme projeleridir. Bu güne kadar 129 köyümüzün 10 tanesinin köy meydanlarındaki parke çalışmasını bitirdik. İnşallah 2018 yılının sonuna kadar 129 köyümüzün köy meydanlarındaki parke çalışmaları bitecektir. Bugün de 5 tane köyümüzde çalışmalarımız devam etmektedir. 2017 yılı yatırım yılımız olacak” dedi.

Kapanan 20 köy okulunun tahsisini Tarsus Belediyesi olarak aldıklarını ifade eden Başkan Can, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve Valiliğimizden geride kalan köy okullarının tahsisini almak için mücadele edeceğiz. Gerçekten çok güzel bir proje. Geçen yıl açmış olduğumuz İbrişim Mahallemizdeki sosyal yaşam merkezi gibi bütün kapanan köy okullarımızı bu şekilde sosyal yaşam merkezi haline dönüştüreceğiz. Akgedik köyümüz ile ilgili sayın bakanımız söz vermişti. Yazışmamızı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptık. Zannedersem önümüzdeki hafta içerisinde onay geldiği zaman burayı da dahil ederek 21 tane köy okulumuzla ilgili çalışmalara başlayacağız. İmar revizyon uygulama planı son noktaya geldi. Mayıs ayı içerisinde Belediye Meclisimizden geçtikten sonra yatırımlarımız biraz daha hızlanacaktır. 11 mahallemizde kentsel dönüşüm işaretlemiştik. Şu anda Duatepe ve İsmetpaşa mahallelerimizde yüklenici firma kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarına başladı. İnşallah revizyondan sonra da 9 mahallemizde de kentsel dönüşüm başlayacaktır. Bağlar mahallemizde 2 parçadan oluşuyor. Gazipaşa bulvarı ile Kalburcu yolu diye nitelendirdiğimiz cadde arasında kalan kısım tamamen kentsel dönüşüme dahil edildi. İnşallah revizyondan sonra burada da değişim başlayacak. Hedefimizde bu yılın içerisinde Tarsusumuz da bir otel yapmak için temelini atma ve sosyal yaşam olarak nitelendirdiğimiz Kırklarsırtı mahallemizde de 10 bin kişilik Arena Gösteri merkezinin temelini atmak vardır. Bunun haricinde huzurlarınızda sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Gerek asfalt çalışmaları gerek Kırklarsırtı mahallemizde bulunan Yüzbaşı Yaşar caddesinin yapımı artı Kültür Park ve Yarenlik alanının yenileme ve restorasyon çalışmalarını sayın başkanımız yapmıştır. İnşallah bu yıl içerisinde de 2017 yatırım programına Kavaklı-Fahrettinpaşa mahallelerimiz arasındaki köprüyü ve Fevzi Çakmak ve Tozkoparan mahallelerimizi birleştirerek ikinci bir köprüyü dahil ettiler.

Bu halı sahayı yapmamızdaki gayemiz gençlerimizi sporla tanıştırmak. Gençlerimizin kötü alışkanlık kazanmalarına engel olmaktır. Spor kardeşlik demektir, sağlıklı bir yaşam demektir. Şu anda Tarsus Belediyesi olarak 1. Halı sahanın açılışını gerçekleştiriyoruz, inşallah ilerleyen günlerde Şahin, Bahçe, Barbaros ve Kırklarsırtı mahallelerimize de yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl içerisinde temelini atıp yıl sonuna yetişmezse eğer 2018’in başlarında da bu halı sahalarımızı bitirmiş olacağız.

Gerçekten şehrimizde belediyeci olarak, yerel yönetim olarak, ayrım yapmadan hakkaniyeti uygulayarak, eşit bir şekilde hizmet yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu hizmetlerimizi mahalle sakinlerimizin ve özellikle mahalle muhtarlarımızın istekleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Bu halı saha da bunlardan bir tanesi.  Bu hizmetleri yapmak bizler için kolay. Lakin bizim için önemli olan şehrimizde huzurumuzun, kardeşliğimizin devam etmesidir. Bizim bütün mücadelemiz şehrimizdeki bütün vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yaşamalarını sağlamak ve çocuklarımıza yaşanabilir  bir şehir bırakmaktır” şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise yaptığı konuşmada, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Kaymakam Ünal, “En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Yani belediyeler mahalli müşterek istekleri karşılamak için, kanunda ve anayasa da anlatılmaktadır. Belediye başkanı sizin evinizin içine karışmaz ama dışına karışır. Belediye dediğimiz zaman aklımıza yol, su, elektrik, asfalt, ortak ne ihtiyaç geliyor. Şanslısınız Tarsus düz bir alan, arsa sorunu olmayan bir yer. Şanslısınız spora hizmet eden bir belediye başkanınız var, sizler de seçmişsiniz. O da sizlere uygun olsun diye, sahip çıkasınız diye bu halı sahayı yaptı. Ben burada insanların futbol oynamasını, birbirleriyle kaynaşmasını istiyorum. İster erkek olsun, ister bayan olsun en büyük sorunumuz hareket etmemektir. Zaten Ramazan ayı da geliyor, akşam üzeri iftarınızı açtıktan sonra gelin kahvelere gideceğinize halı sahalarda mücadele ederek vücut sağlığınızı koruyun. Bağlar mahallemizde açılan halı sahamızın açılışında bulunmaktan gurur duyuyor. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Tarsus Belediyesi’nin güzel hizmetlere imza attığını belirten Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Bağlar Mahallesi’nin şanslı mahallelerden biri olduğunu söyledi.

Milletvekili Şimşek, “Bağlar mahallesi galiba şanslı Mahallelerimizden bir tanesi. Ben milletvekili olduğum günden bu yana Bağlar’da Pazar yeri açılışı yaptık, Bağlar Spor Salonunun açılışını yaptık ve bugün Bağlar halı sahanın açılışı yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda Bağlar Camisi de hizmete girdiği zaman Bağlar mahallemizin, mahalle bazında çok fazla bir eksiği kalmıyor. İnşallah imar planı revizyonuyla kentsel dönüşüm başlayarak yüksek katlı binalarımızın yapılması gerçekleşir. Bağlar Mahallesinde spor yapmak isteyenler, Paşalar Sekisinde yürüyebilirler, halı sahada futbol oynayabilirler, kapalı spor salonumuzda da yine bayanlar ve erkekler spor yapabilirler. Mahallemiz Ülküköy’e ve diğer mahallelerimize de önü açık olan bir mahallemizdir. Nüfusunun en çok artması planlanan bir mahallemiz. İnşallah bu hayırlı hizmetlerimizin ben devamını diliyorum. Başta Belediye Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Mahalle gençlerimizin inşallah birbirleriyle dostluk kuracakları maçlar yapmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket verildi.

Müftü Hayri Erenay’ın yaptığı duanın ardından halı sahanın kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Açılışın ardından Bağlar Halı Saha Spor Kompleksinde ilk maç protokol üyeleri ile  Mersin İşitme Engelliler Futbol takımı arasında oynandı. Maç 3-3 dostlukla bitti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin