Tarsus Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Tarsus Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı, Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

17 Haziran 2018 Pazar, 18:53
Tarsus Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
-

Belediye meclis salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşuyla başladı.

03/05/2018 tarih ve 2018/5-1 sayılı meclis zabıt tutanağının oylanmasının ardından müdürlüklerden gelen teklifler ve komisyondan gelen evrakların görüşülüp, karara bağlanmasına geçildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Proje Teklif Çağrılarına 4 proje hazırlanmıştır. Hazırlanan projelerin Çukurova Kalkınma Ajansına sunulması ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunursa yürütülmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Tarsus Belediye Meclisi tarafından belirlenen bütçe tarifesine göre Nisan ve Ekim aylarında iki eşit taksitle tahsil edilen İlan Reklam Vergisi ödeme süresinin, İşyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisinin ödeme süresi ile birleştirilerek, Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksitle ödenmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Ersel Ulusoy isimli gazimize bir defaya mahsus 10 Bin TL nakdi yardım yapılması ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ramazan ayının herkese bolluk ve bereket getirmesini diledi.

Tarsus İdman Yurdu’nun şampiyonluğunu kutlayan Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Şehrimizin takımı, sevinç kaynağımız, Tarsus’umuzun profesyonel futbol takımı Tarsus İdman Yurdu’muz şampiyon oldu. Bu vesileyle emeği geçen başta futbolcu kardeşlerimize, teknik direktörümüze, yönetime, bütün çalışanlarımıza ve bütün meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten iyi bir mücadele verildi. Sonucu güzel oldu. Başarı yakalandı. İnşallah başarılarının bundan sonra da devamını dilerim. Meclisten de şunu söylemek isterim. Tarsus sevdalılarını, Tarsus İdman Yurdu sevdalılarını, Tarsus’a sahip çıkma adına bütün yatırımcılarımızı, bütün iş adamlarımızı Tarsus İdman Yurdu kulübünü daha üst bir lige çıkarabilecek kadro varsa kulüpten çekilmeyi düşünüyorum. Kulübü de teslim etmeyi, vermeyi düşünüyorum. Takımımızı daha üst bir lige çıkarmak isteyen iş adamlarımız, yatırımcılarımız bir yönetim oluşturup şahsımıza gelirse vermeye de hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Desteğimiz tabi ki yine sürecek. Almak isteyen varsa da takımımızın Temmuz ayı içerisinde kongresi olacak. Vermeye de hazır olduğumu buradan belirtmek istedim.

RAMAZAN AYINDA 5 İLE 7 BİN KİŞİYE İFTAR VERİYORUZ

Ramazan ayı içerişimde mahallelerde iftar programları düzenledikleri belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’ Pazar günleri hariç her gün bir iftar programı veriyoruz. Bundan önceki yıllarda dört yıl boyunca Danyal A.S meydanında vermiştik. Bu sene muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine mahalle aralarında iftar programı veriyoruz. Gerçekten güzel oluyor. Vatandaşlarımızla iftarımızı birlikte açıyoruz. Yaklaşık 5 ile 7 Bin kişiye iftar verdiğimiz oluyor’’ ifadesini kullandı.

24 HAZİRAN’DA HERKES VATANDAŞLIK GÖREVİNİ YAPMAK İÇİN SANDIĞA GİTMELİ

Önümüzdeki seçim için vatandaşlara çağrı yapan Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Siyaset yapmaksızın 24 Haziran’da bir seçim süreci var. Ben her zaman şuna inanmışımdır. Ülkemizde yaşayan bütün insanlarımız bir kere sandığa gidecek, vatandaşlık görevini yerine getirecek. Yani bu işi önemseyecek. Gerçekten hepimizin vatandaşlık görevini yapmamız lazım. Bu sürecin kırmadan, kırılmadan, incinmeden, incitmeden, ülkemize, milletimize, memleketimize sonucu hayırlı olur diye temenni ediyorum.  Hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadan bu seçim sürecinin rahat ve huzurlu bir ortamda geçmesini de Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle Pazar günü kutlayacağımız Kadir Gecesini ve 15 Haziran’da idrak edeceğimiz mübarek Ramazan Bayramınızı Kutluyorum’’ dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin