Tarsus Bahşiş Mahallesi Mehmet Sarı Sosyal Tesisleri Törenle Hizmete Açıldı

Başkan Can durmuyor...

22 Aralık 2018 Cumartesi, 15:55
Tarsus Bahşiş Mahallesi Mehmet Sarı Sosyal Tesisleri Törenle Hizmete Açıldı
-

Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Bahşiş Mahallesi Mehmet Sarı Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.
2014 seçimlerinden sonra gelen büyükşehir yasasından dolayı Tarsus’taki kapanan 5 Belde belediye binalarını restore eden Belediye, sosyal tesis haline dönüştürdüğü binaları teker teker hizmete açıyor.
Açılışı gerçekleştirilen Bahşiş Mahallesindeki Mehmet Sarı Sosyal Tesislerine gelen Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ve alkışlar eşliğinde karşılandı.
Programda ilk olarak söz alan Bahşiş mahallesi muhtarı Mustafa Cengiz, yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
Cengiz,  “Belde belediyesi döneminden kalan atıl durumdaki hizmet binalarını yeniden hayata kazandıran değerli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Milli Güreşçimiz Mehmet Sarı'nın adının da verilmesi bizleri çok memnun etti” dedi.
Duygusal anlar yaşadığı konuşmasında Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Hakkım hepinize helal olsun. Bu can bu bedende olduğu müddetçe sizlere hizmet edeceğim’’ dedi.
Başkan Can, “2014 yılı öncesi 45 mahalleye hizmet götüren Tarsus Belediyesi, büyükşehir yasasından sonra kapanan belde belediyeleri, köylerde dahil olmak üzere toplam 179 mahalle yetki alanımıza girdi. Bunla birlikte gelir ve yetkilerimizin %60’ı Mersin Büyükşehir Belediyesine geçti. Buna rağmen bizler mesai arkadaşlarımızla birlikte gündüz yorulmadan gece uyumadan hizmet ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bugünde 53’ncü açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sosyal tesislere Mehmet Sarı Sosyal Tesisleri adını verdik. Buradan ülkemizin adını dünyaya duyuran milli güreşçimiz  Mehmet Sarı beyefendiye de şükranlarımızı sunuyoruz. Şehrimize hizmet eden  herkesten Rabbim razı olsun’’ şeklinde konuştu.
Yaptıkları hizmetlerden bahseden Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Bugüne kadar 4 cami açılışını gerçekleştirdik. Şu ana kadar 7 farklı mahalle de cami inşaatımız devam ediyor. 6 mahallede halı saha açtık. 4 mahallede pazaryeri inşaatımız devam ediyor. Bir tanesini bitirdik. 6 farklı mahallede yaşam boyu spor merkezi açtık. 45 mahallemizden 13’nde kentsel dönüşümü başlattık. Bu süreç için 3 yıl mücadele ettik. Sonunda başardık çok şükür. Engelsiz parklar yaptık. Emeklilerimize lokal yaptık. Engelli kardeşlerimize empati kafe. Öğrencilerimize gençlerimize kitap kafe gibi açılışlar yaptık. 10 taziye evi yaptık. Taşkuyu mağaramızı turizme kazandırdık. Odalar birliği binası restorasyonu devam ediyor. Berdan 1’nci etap projemizi hizmete açtık. Yaklaşık maliyeti 20 milyon. İnşallah burasını baraja kadar yaparak İtalya’nın venediği haline getireceğiz. Tarsus’umuzun Kurtuluşu 27 Aralıkta Kırklarsırtı mahallemizde bulunan 15 bin kişilik gösteri merkezini Hadise ve Ali Kınık konseriyle hizmete açacağız. Bütün hemşerilerimizi 27 Aralıktaki konserimize bekliyoruz davet ediyoruz. Bunun maliyeti 1 milyon. Üretken Belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz. Pazaryeri çatılarına Güneş Panelleri yerleştirerek Şubat ayından itibaren kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Maliyeti 20 milyon. Yılda 5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Kazandığımız bu para hemşehrilerimize hizmet olarak geri dönecek. 472 konutluk projemizin ön kayıtlarını aldık. 129 köyümüzün 80’nde parka çalışmasını bitirdik. 119 köyümüzde park çalışmasını bitirdik. Geçen sene Tarsus’un kirvesi olmuştuk. Bu sene de kirveliğimiz devam etti. 2 senede toplam 2500 çocuğumuzu sünnet ettirip erkekliğe ilk adımını attırmanın mutluluğunu yaşadık. Ödüllü belediyeyiz. Türkiye’de mükemmellik ödülü alan ender belediyelerden biriyiz. EFQM tarafından 2 yıl üst üste ödül alan Türkiye’de tek belediye Tarsus Belediyesi. 73 Şehit ailemize ücretsiz konut verdik. Şehitlerimiz namusumuzdur, gazilerimiz onurumuzdur. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Atalar Beldemize yeni bir 2 katlı bina yaptık. Mevcut düğün salonunun restorasyon çalışmasını bitirdik. Önümüzdeki hafta Cuma günü Atalardaki açılışımıza davetlisiniz. Şubat ayındaki seçim yasakları girene kadar her hafta açılış yapacağız.
ESHAB-I KEHF SEYİR TERASININ TEMELİNİ YAKINDA ATACAĞIZ
Balık pazarı ile ilgili projemiz bitti. İhale aşamasında. Orman bakanlığımızdan yaklaşık 1.5 yıldır izniyle uğraştık. Eshab-ı Kehf’te uyduların olduğu yerde bir seyir terası projemizin izni tamam. Bu 10 milyonluk projemiz ihale aşamasında. Bu proje mega proje. Otobandan geçenler görecek hatta otobandan çıkıp seyir terasında bir çay içmek isteyeceklerdir. Tarsus’umuz kutsal bir şehir. Kuran-ı Kerim’in 2 suresi şehrimizle ilgili denebilir. Eshab-ı Kehf ve Lokman Hekim. Bu açıdan şehir terası projemiz şehrimize ekonomik bir katkı sunacaktır.
Gıda Sanayi  Organize sitesi ile ilgili Tarsus Belediyesi olarak 300 bin TL ödenek aktardık. Çamtepe gişelerini geçince 5400 dönümlük projesi devam ediyor. İnşallah bu proje bittiğinde şehrimiz için hem istihdam olarak hemde ekonomik olarak çok ciddi katkıları olacak.
TÜRK’ÜNDE, KÜRD’ÜNDE, ARAB’INDA BELEDİYE BAŞKANIYIM
Tarsus'ta yaşayan herkesin Belediye başkanı olduğunu belirten Başkan Can, ''Bizim görevimiz sadece bunlar değil. Görevimiz yol yapmak park yapmak değil. Şehrimizde huzurun ve kardeşliğin adresi olmak için mücadele ediyoruz. Çünkü gün birlik günüdür. Gün beraberlik ve kardeşlik günüdür. Dünyanın her tarafı kargaşa içinde bu açıdan birliğe beraberliğe daha fazla ihtiyacımız olan bir süreçten geçiyoruz. Böylece ezanlarımız da susmaz bayrağımızda inmez. Bizleri böyle de değerlendirin. Bizler belediye başkanı olarak çalışmanın yanı sıra güvenin, huzurun, kardeşliğin ve hizmetin adresiyiz. Rabbimin izniyle de olmaya devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Tarsus’ta yaşayan Türkü de, Kürdü de, Arabı da benim vatandaşımdır. Ben hepsinin belediye başkanıyım. Yeter ki, bayrağımıza el uzatmasın ve vatanımızı bölmeye çalışmasın. O zaman karşısında bizi bulur. Bu can bu bedende olduğu müddetçe sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. Hakkım hepinize helal olsun” dedi.
Bölgedeki aşırı yağışlardan dolayı hasar gören, mağdur olan çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hamit Tuna, “Allah beterinden korusun’’ ifadesini kullandı.
Başkan Tuna, ‘’Mehmet Sarı Sosyal Tesislerinin yapımı konusunda başta Şevket Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor tesisimizin mahallemize, Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Kurban kesimi ve kurdele töreniyle Bahşiş Mahallesi Mehmet Sarı Sosyal Tesisleri hizmete girdi.  Tören sonunda Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can mahalle çocuklarına hediyeler verdi.
Açılışı yapılan Mehmet Sarı Sosyal Tesislerinin içerisinde muhtar odası, düğün salonu, kitap salonu, dikiş salonu, bilgisayar salonu ve taziye evi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin