Su Borçlarını Yapılandırmak İsteyen Abonelerimize Büyük İmkan

​​​​​​​Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 7143 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında kanun kapsamında su borcu bulunan abonelerin borçlarını yeniden düzenliyor.

17 Haziran 2018 Pazar, 21:03
Su Borçlarını Yapılandırmak İsteyen Abonelerimize Büyük İmkan
-

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe giren 7143 sayılı kanun kapsamında; abonelerimiz MESKİ’ye olan 31 Mart 2018 tarihinden önce tahakkuk etmiş borçlarını yapılandırabileceklerdir.
Abonelerimizin su borçlarını ödemelerinde büyük kolaylık getiren bu düzenlemede ödemeleri peşin yapmaları halinde fer’i alacaklar yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiat Endeksi) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarlar üzerinden ayrıca % 50 indirim yapılacaktır.Yasa ile vade tarihi 31 Mart 2018 ve öncesi olan tüm gecikmiş borçlar yapılandırılabilecek, peşin ödemelerde gecikme zammı yerine hesaplanan Yurtiçi ÜFE oranında yüzde 90 indirim yapılacaktır. Taksitler halinde  ödemek isteyenlerin ise 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmeleri gerekiyor. Yapılandırılan borçların  faizleri silinerek, taksit süresine göre hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık değişim oranları ile bulunacak tutar ikişer aylık dönemler halinde ödenecektir.Abonelerimiz borçlarınnın  yapılandırılmasından faydalanabilmek için en geç 31 Temmuz  2018 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğümüz ve Şubelerimize başvuru yapabilirler.
 
‘İmar barışı ile getirilen abonelik işlemlerinden büyük  kolaylık’
 
18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 16 ncı maddesinde, Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla, 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşlara 31/10/2018 tarihine kadar başvurulması, bu maddedeki şartların yerine getirilmesi ve 31/12/2018 tarihine kadar kayıt bedelinin ödenmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilebilir. Başvuruya konu yapının ve arsasının mülkiyet durumu, yapı sınıf ve durumu ve diğer hususlar Bakanlık tarafından hazırlanan Yapı Kayıt Sistemine yapı sahibinin beyanına göre kaydedilir.”
“ Yapı Kayıt Belgesi yapının kullanım amacına yöneliktir. Yapı Kayıt Belgesi alan yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilir. “ denilmektedir.
Yapı Kayıt Belgesi’ni alan vatandaşlarımız, abonelik için gerekli evraklarla birlikte MESKİ Merkez ve İlçe Şube Müdürlüğümüze başvurarak aboneliklerini yaptırabilirler.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin