Sarıkeçili Çocuklar Sertifikalarını Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen ve bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Sarıkeçili çocuklar projesi kapsamında sertifika töreni gerçekleştirildi.

08 Şubat 2018 Perşembe, 16:08
Sarıkeçili Çocuklar Sertifikalarını Aldı
-

Törende sertifikalarını ve hediyelerini alan Sarıkeçili çocuklar, proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen törene Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in yanı sıra Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, daire başkanları ve Sarıkeçili çocuklar katıldı.
“Çocuklarımızın Mersin’i tanıması lazım”
Törende Yörük çocuklarına sertifikalarını ve hediyelerini veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Bu proje Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın bir projesiydi. Bu projenin mimarlarından birisi de Kent Konseyi Başkanımız Yasmina Lokmanoğlu’dur. Bu projedeki temel amacımız Mersin’i çocuklarımıza tanıtmak. Mersin’i kendi Yörük çocuklarımız maalesef bilmiyor. Çünkü fırsatları olmuyor. Ben bu dönem etkinliklere geldiğimde bir sarıkeçili çocuğumuza sordum. Mersin’e hiç geldin mi diye. Erdemli’nin Esenpınar Mahallesi’ndenmiş ve Mersin’e hiç gelmemiş. Bu beni biraz duygulandırdı. Çocuklarımızın Mersin’i tanıması lazım” dedi.
Projeye katılan Sarıkeçili çocukların Mersin’i tanıdığını, yeni arkadaşlar edindiğini gördükçe projenin amacına ulaştığı için mutluluk duyduklarını söyleyen Gökbel, “Bu proje kapsamında hem Mersin’i gezdiniz aynı anda eğlendiniz. Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı yakaladınız. Bu projede temel amaçlarımızdan birisi de kendi değerlerimizi Yörük çocuklarımıza tanıtmak. Çok başarılı bir proje olduğuna inanıyorum ve bu projeyi bundan sonrada devam ettireceğiz. Burada yaşadığınız güzel anılarınızı unutmayacağınızı biliyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.
Törende 32 Sarıkeçili çocuğa, eğitmen, lider ve antrenörlere katılım belgesi verildi. Sarıkeçili çocuklara sertifikanın yanı sıra günlük hayatlarında ve eğitim hayatlarında kullanabilecekleri Eşofman takımı, ayakkabı, kırtasiye seti, kitap, resim malzemeleri hediye edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin