Prof. Dr. İlber Ortaylı Mersin’e Geliyor

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 97. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Tarihçi, Akademisyen, Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı Mersin'e geliyor.

23 Şubat 2018 Cuma, 13:07
Prof. Dr. İlber Ortaylı Mersin’e Geliyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 97. yıl dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde, Tarih dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödüllü ve Rusya Bilimler Akademisi Fahri Profesörü Ünvanlı, Yazar, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katılacağı “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans 16 Mart Cuma günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 19.30’da halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından verilecek ve katılımcılar doyumsuz tarih sohbetine erişecek.
Prof. Dr. İlber Ortaylı kimdir?
21 Mayıs 1947 tarihinde Avusturya'nın Bregenz şehrinde Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı iki yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Avusturya Lisesi'nde tamamlayan tarihçi ve yazar Ortaylı 1965 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.
Tarihçi ve yazar Ortaylı, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin tarih bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesi'nde Slav ve Doğu Avrupa dilleri hakkında öğrenim gördü. Yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi'nde Halil İnalcık ile yaptı.
Tarihçi ve yazar Ortaylı, 1989'da Türkiye'ye dönerek profesör oldu ve 1989-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İdare Tarihi Anabilim Dalı’nın başkanlığını yaptı.
2002 yılında Galatasaray Üniversitesi'ne, iki yıl sonra ise Bilkent Üniversitesi'ne konuk öğretim üyesi olarak geçen tarihçi ve yazar Ortaylı, şu anda Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders vermektedir. Galatasaray Üniversitesi senatosu üyesi de olan tarihçi ve yazar Ortaylı,  ayrıca İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti üyesidir.  
2005 yılında Topkapı Sarayı Müzesi müdürü olan tarihçi ve yazar Ortaylı, yedi yıl bu görevde kaldıktan sonra 2012 yılında yaş haddinden emekli oldu. Tarihçi ve yazar Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ile Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir.  
Tarihçi ve yazar Ortaylı, ileri seviyede Almanca, Rusça, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Farsça bilirken, iyi seviyede de Latince bilmektedir. 2001 yılında Aydın Doğan Ödülü’ne, 2006 yılında  Avrupa ile Akdeniz Arasında Lazio Ödülü’ne ve 2007 yılında da
Puşkin Ödülü’ne layık görülen Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Ortalı, Türk Tarih Kurumu’nun de şeref üyesidir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin