Muharrem Ayı Aşureyle Bereketlendi, Erdemliler Aşure Programında Buluştu, Nihat Hatipoğlu Mersin'de

Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı Özel ‘’Paylaştıkça Bereketi Çoğalan Aşure Günü’’ Programı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Ekim 2018 Pazartesi, 10:20
Muharrem Ayı Aşureyle Bereketlendi, Erdemliler Aşure Programında Buluştu, Nihat Hatipoğlu Mersin'de
-

Binlerce vatandaşın katıldığı programda kendi elleriyle ikramda bulunan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, aşure geleneğinin paylaşmanın ve şükretmenin adı olduğunu vurgulayıp, vatandaşların Muharrem ayını tebrik etti. Binlerce vatandaşın katıldığı programda günün mana ve önemini anlatmak üzere bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, programı düzenleyen Erdemli Belediyesi’ne teşekkür etti.
Erdemli Belediyesi Aşure Günü etkinlikleri kapsamında ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Erdemlili vatandaşlarla buluşturdu. Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği ve yoğun katılımla gerçekleşen program Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra dev ekranlarda vatandaşlara Erdemli ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini konu alan ve belediye tarafından yapılan hizmetlerin tanıtım filmi gösterilirken, programa katılanların Erdemli ilçesinin doğal ve tarihi güzelliklerini dikkatle izledikleri gözlendi. Daha sonra günün önemi üzerine yapılan konuşmalarda Kerbela’nın bir mağlubiyet değil, zafer olduğu vurgulandı. Erdemli Kültür Merkezi önünde 12 Ekim Cuma akşamı günü gerçekleşen programa, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamit Tuna, Ülkü Ocakları İl ve İlçe Başkanları, MHP İl ve İlçe Başkanları, Kadın Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programın son bölümünde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sahneye çıktı ve meydanı dolduran binlerce kişiye sunum yaptı.
TOLLU: HER KESİME EŞİT HİZMET İLKESİYLE YAKLAŞTIK
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşların Muharrem ayını kutlayarak başladığı konuşmasında, bu tür önemli günlerin dini ve sosyal anlamda insanları birleştirdiğini ve bu yüzden de belediye olarak bu tür programlara önem verdiklerini dile getirdi. En önemli şartın birlik ve beraberlik olduğu vurgusunu yaparak, bu mübarek günlerde birçok mucizelerin gerçekleştiğini anlatan Tollu, maneviyatın doruğa çıktığı bu ay ve bunun gibi özel gün ve ayların iyi değerlendirilmesi ve mübarek günlerinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti. Tollu, ‘’Başta Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin olmak üzere bütün Kerbela şehitleriyle, geçmişten bugüne vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerine rahmet diliyorum’’ diyerek vatandaşların Muharrem ayını kutladı. Başkan Tollu, vatandaşların hizmetkârı olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek, belediye hizmetlerinden bahsetti. Belediyeciliğin deneme yanılma metoduyla olmadığını anlatan Tollu, kenti geleceğe en iyi şekilde hazırlayan bir kamu kurumu hüviyetinde olduğunu kaydetti. Çıktığı bu kutlu yolda vatandaşların kendilerine hayır dualarla destek olduğunun altını çizen Tollu, belediyenin her türlü organizasyon ve faaliyetlerinde yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Erdemli’de bir anlayışı hakim kılmaya çalıştıklarını ifade eden Tollu, her kesime eşit hizmet ilkesiyle hareket edip bunu da başardıklarını söyleyerek, ‘’Biz ne kadar güzel hizmet yaparsak yapalım insanların kardeşliği, birliği dirliği zarar görürse; yaptığımız hizmetlerin hiçbir güzelliği ehemmiyeti kıymeti olmaz’’ ifadelerine yer verdi.
KENTE VİZYON VE DEĞER KATAN PROJELERLE 2019 VURGUSU
Hiçbir siyasi ikbal düşünmeden ibadet bilinciyle insanların yaşam kalitesi ve refahını yükseltecek hizmetlerle kenti en üst noktalara taşımaya devam edeceklerinin altını çizen Tollu, 9,5 yıldır emaneti taşımanın gayreti içinde olduklarını da sözlerine ekleyerek, görev süreleri boyunca alt yapıyı bitirdiklerini üst yapıda ise birçok güzellikleri Erdemli ile buluşturduklarını anlattı. Tollu, asıl kente vizyon ve değer katan projelerinin 2019 yılından sonra gerçekleşeceğine dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı.
KILAVUZ, BAŞKAN TOLLU’NUN BAŞARISINI ANLATTI
Daha sonra programda Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da bir konuşma yaptı. Kılavuz, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun örnek bir belediye başkanlığı yaptığını belirterek, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve yaşamın her alanına dokunarak, kendilerini en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı.
KILAVUZ, ‘TOLLU İLE DEVAM’ MESAJI VERDİ
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun MHP Belediye Başkanı adayı olarak devam edeceğinin altını çizen Kılavuz, ‘’24 Haziran’da bizlere vermiş olduğunuz desteği 31 Mart'ta Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu'ya Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Hamit Tuna'ya ve bütün ilçe belediyelere Milliyetçi ülkücü hareketin sancağını çekmeyi Allah bize nasip etsin’’ açıklamasında bulunarak, mevcut Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun MHP’nin adayı olduğunu ilan etmiş oldu. Kılavuz, konuşmasını tüm vatandaşların Muharrem ayını kutlayarak sonlandırdı.
ŞİMŞEK’TEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Program da söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise birlik beraberlik vurgusu yaparak, Mersin Milletvekilleri olarak Mersin halkının her zaman hizmetinde olmayı sürdüreceklerini ve 13 ilçe belediye başkanlığını kazanacaklarını kaydetti.
TUNA: EN İYİ SONUCU ALACAĞIZ
Toroslar Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da sahnede vatandaşlara bir konuşma yaptı. Konuşmasında vatandaşların muharrem ayını kutlayan Tuna, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Tuna, konuşmasında ağırlıklı olarak iyi dileklerde bulunurken, 31 Mart’ta birlik ve beraberlik içinde MHP’li kadrolar olarak en iyi sonucu alacaklarına inandığını söyledi.
HATİPOĞLU: MUHARREM AYI MÜSLÜMANLAR İÇİN ACILI BİR TARİHİ OLAYI BARINDIR
Konuşmaların ardından sahneye Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu çıktı. Vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiği programda Hatipoğlu sunumuyla insanları memnun etti. Erdemli Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür eden Hatipoğlu, programda dini bilgiler aktardı. Daha sonra günün mana ve önemini anlatmak üzere bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ‘’Muharremi yad etmek niyetiyle bizleri bir araya getiren sevgili belediye başkanımız Mükerrem Tollu’ya teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletiyorum’’ diye sözlerine başlayarak, dua edip konuşmasına devam etti. Muharrem’in bütün yıl içinde yâd edildiğinin altını çizen Hatipoğlu, Muharrem ayından sonra safer ayı olduğunu anlattı. Bu ayın çok sevilmediğini halk arasında ise ‘uğursuz ay’ olarak bir inanış olduğunu aktaran Hatipoğlu, ancak bu inanışın yerinde olmadığını söyledi. Peygamber Efendimizin ‘Safer’de uğursuzluk yoktur’ diyerek yanlış anlayışları kendine özgü ifadesiyle def ettiğini anlatan Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin büyük kızı Hz. Zeynep’in bu ay da vefat ettiğini aktardı. Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin vefatına yol açan hastalığın ise bu ay içinde başladığınıyine Müslümanların bu ayı çok kucaklamadığını anlatarak,‘’Biz her zaman her mekânın şerrinden Allah’a sığınalım’’ dedi.
KARDEŞLİĞİMİZİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYALIM
Hatipoğlu, ‘’Muharrem ayı ve bu ayın onuncu günü olan aşure günü, birçok peygamberin zafer veya zulümden kurtuluş gününe denk geliyor. Diğer açıdan ise Muharrem ayı Müslümanlar için acılı bir tarihi olayı barındır” şeklinde konuşmasına devam etti. Önce muharrem ayının fazileti ve bu ayada tutulan orucun Allah katındaki değerinden bahseden Hatipoğlu, 680 yılında cereyan eden Kerbela hadisesini anlatarak, ‘’Muharrem ayı Müslümanlar için acılı bir tarihi olayı barındırıyor. Gönüllerimizi derinden yaralayan bu olay Kerbela olayı’’ dedi. Hatipoğlu, ‘’İslam tarihinde özel bir yeri olan Hz Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi olayı da yine Muharrem ayında vuku bulmuştur. Bilindiği gibi, Sevgili Peygamberimizin torunu Hz Hüseyin, o dönemde cereyan eden siyasi kargaşa ve çatışmalar neticesinde, acı bir şekilde şehit edilmiştir. Bu üzücü olay, bütün mü’minlerin gönüllerinde silinmez izler bırakmıştır. Biz Müslümanlara düşen görev ise yaşanan bu acı olaylardan ders çıkararak aynı hatalara düşmemek, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi korumaktır” şeklinde konuşmasını tamamlayarak, tüm vatandaşların ve Müslümanâleminin Muharrem ayın kutladığı söyledi.
Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve 10 beldede devam eden Aşure Programının sonuncusu Kültür Merkezi önünde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşirken, programda vatandaşlara aşure ikram edildi.Düzenlenen programdan memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, emeği geçen herkese başta Başkan Tollu’ya teşekkür ettiklerini ifade ederek, bu tür programların devam etmesi temennisinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin