Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı

İşte Mersin'de son durum...

19 Nisan 2018 Perşembe, 18:41
Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı
-

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmeye göre ülke genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mersin’de ise Cuma günü yerel sağanakların etkili olabileceği belirtilirken, Batı Akdeniz için de fırtına uyarısı yapıldı.
İŞTE METEOROLOJİ’NİN AÇIKLAMASI
Yarın (20 Nisan 2018 Cuma günü) Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli, ve Sakarya ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca yağışın Batı Karadeniz’in 1400 m üzeri yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde de olacağı tahmin ediliyor.
21.04.2018 Cumartesi günü, serin ve yağışlı sistemin Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Hatay çevrelerinde etkili olduktan sonra 22 Nisan Pazar günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
Yağışlı sistemin ardından ani sıcaklık düşüşüne bağlı olarak Cumartesi (21.04.2018) ve Pazar (22.04.2018) günleri gece ve sabah saatlerinde özellikle iç ve doğu bölgelerde (Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde) hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan başta zirai faaliyetlerle uğraşan ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir
Yurdumuzun iç ve güney kesimlerinde mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağışlı sistem ile birlikte 6-12 derece azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 22 Nisan Pazar gününden itibaren tekrar yükselmesi bekleniyor.
FIRTINA UYARISI
Batı Akdeniz'de rüzgarın (21.04.2018) Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren kuzey yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Cumartesi günü (21.04.2018) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.


KAYNAK: www.mgm.gov.tr
 
Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı
Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı
Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı

Mersin Haber ,Mersin