MESKİ Yetkilileri Brezilya'ya Gitti

İşte sebebi...

19 Nisan 2018 Perşembe, 12:56
MESKİ Yetkilileri Brezilya'ya Gitti
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdür Yardımcısı Can Taşkın Brezilya’da düzenlenen Dünya Su Forumuna katıldı.
Sempozyuma; Brezilya Cumhurbaşkanı, Macaristan Cumhurbaşkanı, Japonya  Prensi gibi üst düzey devlet adamları, bakanlar çeşitli  üniversitelerden akademisyenler öğretim üyeleri, her türlü kurumdan kamu personeli, sivil toplum kuruluşları, bankacılık sektöründen uzmanlar, teknokratlar, bürokratlar gibi geniş çaplı katılım oldu.
Etkinliğin misyonu su ile ilgili kritik konularda olayları tetikleyerek farkındalığı teşvik etmek, politik taahhüt oluşturmak, tabii kaynakları korumak, geliştirmek, çevresel sürdürülebilirliğin tüm dünyadaki yaşamın faydası olacağını esas alarak suyun her boyutta kullanımını planlamak ve yönetmekti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi adına MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Can Taşkın’ ın katıldığı Dünya Su Forumuna Türkiye’nin su idarelerinden genel müdür veya yardımcısı seviyesinde katılım oldu. Ayrıca Orman ve Su Bakanlığı Müsteşarı, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Su Yönetimi Genel Müdürü de forumda yer aldı. DSİ’ nin açtığı stantta Türkiye’nin vizyon projeleri anlatıldı. Türkiye’den foruma katılan katılımcılar  ayrıca Türkiye Büyükelçiliğini de ziyaret etti.
Dünyada su politikalarını, su konusunda öncelikleri belirlemek için 3 senede bir yapılan “Dünya Su Forumu” toplantısı bu defa Brezilya’nın başkenti Brazil şehrinde yapıldı. 150 ülkeden yaklaşık  25 bin ziyaretçinin katıldığı forumda; iklim değişikliklerinin dünya su ekosistemine etkileri, ülkelerarası sınır aşan suların hukuki durumu, su yatırımlarının finansı, suyun az olduğu kurak ülkelerde suyun diğer bölgelerden temini gibi konularda sempozyum, sunum ve çalıştaylar yapıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin