MESKİ Çalışmaları Devam Ediyor, MESKİ'den Evciler Mahallesinde Yenilme Çalışması

MESKİ Yaptığı Yatırım ve Vatandaşa Sunduğu Hizmetlerle Göz Doldurmaya Devam Ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur İlçesi Evciler Mahallesinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla mahallelinin yüzünü güldürdü.

18 Mayıs 2018 Cuma, 20:09
MESKİ Çalışmaları Devam Ediyor, MESKİ'den Evciler Mahallesinde Yenilme Çalışması
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
EVCİLER MAHALLESİ MESKİ'YLE YENİLENDİ
Anamur İlçesi Evciler Mahallesi içmesuyu Q= 25lt/sn verimle Pınarlar kaynağından cazibeli olarak karşılanmaktadır. Mahallede mevcut içmesuyu tesisi 1990’lı yıllarda PVC borulu olarak yapılmıştır. Üç ayrı depo ile beslemekte olan tesisin mevcut depoların ve PVC borulu olan şebeke hatlarının tamamen yenilenmesi ve mevcut depolardan su çıkmayan hanelere içmesuyu vermek için başlatılan çalışmalar tamamlanarak mahallenin içmesuyu sorunu çözüme kavuştu. 
Evciler mahallesinde bulunan üç depo iptal edilerek 200 metreküp’lük yeni depo yapımı tamamladı. MESKİ Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesine bağlı Evciler Mahallesinin içmesuyu hattını tamamen yenileyerek, mahalleyi sağlıklı altyapıya kavuşturdu. Mahallede 200 metreküplük yeni  içmesuyu deposu yapımının yanı sıra, muhtelif çaplarda yaklaşık 23 bin 548 metre içmesuyu şebeke hattı yenilemesi gerçekleştirdi. 
“Hemşerilerimizin hizmetinde olmayı sürdüreceğiz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz, 13 ilçenin dönüşümü için yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, “Yaptığımız yatırımlarla Mersin’i nakış nakış işilyoruz. Mersin merkez ile ilçeler arasında hiçbir fark olmayacak. Verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirerek şehrimizin refah seviyesini daha da yukarılara çekiyoruz. Tüm ilçelerimize  önemli yatırımlar yaptık. Bundan sonra da hayat geçireceğimiz hizmetlerle vatandaşlarımızın hizmetinde olmayı sürdüreceğiz” dedi. 
Mahallelerinde yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, ilk kez böyle kaliteli bir hizmetin ulaştığını ifade etti.
Evciler Mahalle Muhtarı Neşat Sarı, “Yıllardır içmesuyu sorunumuz vardı. Kanallardan dinamolarla tankerlerle su çekerek ihtiyacımızı karşılardık.  650 nüfusluk 200 hanelik bir mahalleyiz. İçme suyu şebekelerimiz tamamen değişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun.” diye konuşurken, Raziye Sarı isimli vatandaş, “Mahallemizin alt yapısı  çok güzel oldu. İçmesuyu şebekemiz yenilendi. Yollarımız yapıldı. Otobüslerimiz geldi. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın hizmetlerinden memnunuz. Bu zamana kadar köyler böyle hizmet görmedi” dedi.
 

‘Başkanımız Burhanettin Kocamaz geldi, hizmet geldi’
Mahalle sakini Süleyman Şahin, “Kanallardan yıllarca çamurlu su içtik. Arıtma cihazı takarak içmesuyu ihtiyacımızı karşıladık. Yenilenen içmesuyu şebekemiz sayesinde evimizin musluğundan suyumuzu içiyoruz. Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Allah başkanımızdan razı olsun. Başkanımızı çok seviyoruz, her zaman arkasındayız.” şeklinde konuşurken, Türkan Bal da şunları söyledi: “Otuz yıldır bu mahallede yaşıyorum. Otuz yıldır kanallardan su içerdik. Su olmazsa hayat olmaz. Suyumuzun kıymetini bilelim.  Allah başkanımızdan  razı olsun. Başkanımız Burhanettin Kocamaz geldi, hizmet geldi” şeklinde konuştu.
‘Hayatımızda görmediğimiz hizmetleri gördük’
1958 doğumlu mahalle sakini, “Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın sayesinde hizmetlerimiz geldi. Mahallemiz çok şanslı. Hizmetler çok güzel. Her şeyden gayet memnunuz. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Hayatımızda görmediğimiz hizmeti gördük. Çok teşekkür ediyoruz.”ifadelerini kullanırken, Mümüne Şahin, “Musluklarımızdan çoğu zaman su akmazdı. Susuzluğun ne olduğu çok iyi biliyoruz. Başkanımız bizi içmesuyu sıkıntımızdan kurtardı. Allah başkanımızın daima yanında olsun “ şeklinde konuşurken, Ayhan Fidan da şunları söyledi: “İçmesuyu şebekemizin  eski olmasından dolayı sularımız kokardı. Yıllarca kokan suları içtik. Şimdi ise kesintisiz, sağlıklı ve mis gibi bir suya kavuştuk. Allah Başkanımız Kocamazı başımızdan eksik etmesin. Başkanımız geldi hizmet geldi. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Hayatımızda görmediğimiz hizmeti gördük.” Ergün Dedeoğlu isimli vatandaşımız ise “Su sorunumuz nedeniyle çok zor günler geçirdik. Yeni yapılan içmesuyu depomuz ve içmesuyu şebeke hatlarımız sayesinde  evlerimizden, musluğumuzdan suyumuzu içmekteyiz. Allah razı olsun Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.
Fazilet Baki Soysal da şunları söyledi: “Yıllardır kanallardan su içiyorduk. Yeni yapılan içmesuyu depomuz ve yenilenen içmesuyu şebekemiz sayesinde musluklarımızdan içmesuyumuzu gönül rahatlığı ile içiyoruz. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Başkanımızdan çok memnunuz. ” diye konuştu.
MESKİ Çalışmaları Devam Ediyor, MESKİ'den Evciler Mahallesinde Yenilme Çalışması
MESKİ Çalışmaları Devam Ediyor, MESKİ'den Evciler Mahallesinde Yenilme Çalışması
MESKİ Çalışmaları Devam Ediyor, MESKİ'den Evciler Mahallesinde Yenilme Çalışması
MESKİ Çalışmaları Devam Ediyor, MESKİ'den Evciler Mahallesinde Yenilme Çalışması

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin