MERSİN’İN MAHALLELERİ KIRMIZI-LACİVERT OLUYOR…

MERSİN’İN MAHALLELERİ KIRMIZI-LACİVERT OLUYOR…

23 Şubat 2017 Perşembe, 13:24
MERSİN’İN MAHALLELERİ KIRMIZI-LACİVERT OLUYOR…
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen hizmet maratonu, kentin her bölgesinde hız kesmeden sürerken, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Mersin İdmanyurdu’nun renklerini mahallelere nakşediyor.
 
DOĞLU’DA EĞİTİME BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, mahalle mahalle tespit edilen ve önemli ölçüde yol kat edilen talep listesi doğrultusunda, mahalleleri belediyecilik hizmeti ile tanıştırmaya devam ediyor. Muhtarlıklar ve vatandaşlar tarafından belirtilen sayısız talebi yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Mezitli’nin Doğlu Mahallesi’nde eğitime verdiği destek ile takdir topladı. Doğlu İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinin asfaltlanması, kapı ve pencerelerin boyanması ve çeşitli konulardaki talepler, Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede yerine getirildi.
 
Okul Aile Birliği Başkanı Sema Şahin, yapılan hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletirken, “Şu anda demir kapılarımız boyandı, bayrak direğimiz onarılarak boyandı. Köyümüze birçok hizmet yapılıyor. Son olarak sağ olsunlar öğrencilerimize hediyeler getirdiler. Büyükşehir Belediyesi herkese eşit şekilde elini uzatıyor. Sayın Başkanımızdan memnunuz, çok teşekkür ederiz” dedi.
 
Okul Aile Birliği’nden Doğlu Mahalle sakini Fatma Akkaya da, “Bahçemize asfalt istedik. Kapılarımız ve bayrak direğimiz için taleplerde bulunduk, hemen yerine getirdiler. Büyükşehir Belediyesi’nden ne istersek hemen yapılıyor. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesini sağladılar, yollarımız yapıldı, muhtarlığımız boyandı, daha bunun gibi birçok hizmet aldık. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz ve kendisini de mahallemizde görmek istiyoruz” sözleriyle Büyükşehir Belediyesi’nden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Muhtar Konağı ve meydan kırmızı-lacivert
 
Büyükşehir Belediyesi kırsaldan merkeze, her kesime eşit hizmet politikası ile merkez Mezitli ilçesinin en son mahallesi olan Doğlu’da mahalle muhtarlığı ve mahalle merkezindeki bazı bölgeleri elden geçirdi. Mahalle merkezinde bulunan ve köy konağı olarak da kullanılan muhtarlık binasının bakım ve onarımını yapan Büyükşehir Belediyesi, muhtarlık binası ile derenin iki yakasını birbirine bağlayan köprünün korkuluklarını Mersin İdmanyurdu’nun renkleri olan kırmızı-lacivert renklere boyadı. Doğlu’ya Mersin’in futboldaki temsilcisi Mersin İdmanyurdu’nun renklerini nakşeden Büyükşehir Belediyesi, ayrıca mahalledeki bozulan yolların yama işlemini de gerçekleştirdi.
 
Doğlu Mahalle Muhtarı Muhittin Çoban, iki dönemdir muhtarlık yaptığı Doğlu’da son dönemde önemli değişim olduğunu belirtirken, “Büyükşehir Belediyesi, Doğlu-Çevlik mahalleleri arasındaki yolu asfaltladı. Yol yamalarını yapıyorlar. Muhtarlığımız boyandı. MESKİ hizmetleri devam ediyor. Eksik olan ihtiyaçlarımızı bildirdik ve sağ olsun arkadaşlar titizlikle takibini yapıyorlar. İletişim noktasında sıkıntımız yok, her zaman her ortamda bir araya gelip derdimizi anlatabiliyoruz” dedi.
 
Muhtarlık ve köprü korkuluklarının kırmızı-lacivert renklere boyanması ile ilgili konuşan Muhtar Çoban, “Mersin İdmanyurdu hak ettiği yerde değil. En güzel yerlerde olmasını isterim. Köy yerinde de Mersin İdmanyurdu’nun renginin olması, insanların takımımızı anması güzel bir olay. Büyükşehir Belediyesi de bu renklerle Mersin’in takımını her yaştan her kesime hissettiriyor” şeklinde konuştu.
 
Muhtar Azası Zeliha Şahin de Büyükşehir Belediyesi’nden yoldan suya, eğitimden muhtarlık hizmetlerine kadar birçok hizmet aldıklarını belirterek, “2 yıl öncesine kadar servis araçları bile gelmiyordu. Ama artık hem servis araçları geliyor, hem belediye otobüsleri geliyor. Öğrencilerimiz de rahatlıkla gidiş-geliş yapıyorlar. Çocuklar bizim geleceğimiz, onların geleceği hepimiz için çok önemli. Bu yüzden de Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğimiz olan çocuklara daha iyi imkanlar sunmasından memnunuz” diye konuştu.
 
Minik öğrencilerden teşekkür resmi
 
Okullarında yaptığı bakım ve onarımdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a sınıf tahtasına yazdıkları “Biz çocukları düşündüğünüz için size çok teşekkür ederiz Burhanettin Başkan” yazılı mesajla teşekkür eden minik öğrenciler, hizmetler yapılırken gördükleri manzaraları resmederek Başkan Kocamaz’a gönderdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin